Atnaujintas 2004 gruodžio 3 d.
Nr.91
(1294)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Rengiamasi intervencijos
į Ukrainą variantui

Petras KATINAS

Viktoro Juščenkos rėmėjai
per sambūrį Nepriklausomybės
aikštėje Kijeve

Nepaisant visų įmanomų pastangų pakreipti Ukrainos įvykius sau naudinga linkme ir padaryti Ukrainos prezidentu V.Janukovičių, Maskva, atrodo, pati nelabai tiki, kad jai pavyks įgyvendinti planą paversti Ukrainą savo protektoratu. Sprendžiant iš kai kurių Kremliaus atstovų kalbų, prezidento V.Putino patarėjai, iš pradžių tikėjęsi be didelio vargo tiesiogiai ar politiškai sunaikinti opozicijos lyderį Viktorą Juščenką, dabar jau negarantuoti, jog V.Janukovičiui pavyks paimti valdžią.


V. Juščenka buvo apnuodytas dioksinu, teigia britų toksikologas

Viktoras Juščenka nusifotografavo,
kai buvo iškeltas kandidatu
į Ukrainos prezidentus. Jo veidas
vėliau staiga pasikeitė, apsipylė
spuogais, spėjama, jog jis buvo
apnuodytas dioksinu
EPA-ELTA nuotrauka

Kai Kijeve ginčijamasi, kas laimėjo Ukrainos prezidento rinkimus, britų toksikologas patvirtino, jog opozicijos kandidatas Viktoras Juščenka rinkimų kampanijos metu galėjo būti apnuodytas.

V. Juščenka buvo paguldytas į ligoninę rugsėjo mėnesį, o vėliau paskelbta, jog jį mėginę nunuodyti premjero Viktoro Janukovičiaus šalininkai.

Džonas Henris, Londono Šv. Marijos ligoninės toksikologas, dirbantis dar ir konsultantu Didžiosios Britanijos nacionaliniame nuodų informacijos centre, sakė, jog vien palyginus ankstesnes ir vėlesnes V. Juščenkos nuotraukas matyti, kaip staiga pasikeitė jo veidas. Anot mediko, spuogai veide galėjo atsirasti nuo dioksino. Dioksinai yra chlororganinės medžiagos, atsparios irimui, daugelio pramoninių procesų šalutinis produktas; beje, jos išsiskiria ir deginant atliekas. Dioksino aplinkoje atsidūrę žmonės dažniau suserga vėžiu, kyla reprodukcijos ir augimo sutrikimų, rašoma žurnale „Nature”.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija