Atnaujintas 2005 balandžio 20 d.
Nr.30
(1331)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Lietuva iššūkių akivaizdoje

Lietuvos Respublikos prezidentas Valdas Adamkus metiniame pranešime, skaitytame Seime balandžio 12 dieną, nurodė tris didelius iššūkius, susiformavusius pastaruoju laikotarpiu.

Pirmasis iš jų - politinis susvetimėjimas, pilietinės ir politinės brandos stoka, antrasis – kliūtys sparčiai ekonominei plėtrai ir iš to kylanti socialinio teisingumo ir solidarumo stoka, trečiasis – tautos nykimas, lydimas nevaldomų demografinių ir emigracijos procesų.


Prezidento metinis pranešimas – naujas požiūris ar susirūpinimas?

Kaip ir įprasta, prezidento Valdo Adamkaus metinis pranešimas aiškus, gerai parašytas, jame gražiai dera retorinis apeliavimas ir nuosekli argumentacija. Suprantama, jis ne pirmas, o jau šeštasis. Ar yra jame naujų ženklų politikams ir visuomenei?


Išblaškytas dėmesys

Staiga atsibudome, taip pat ir LPKTS visuomeninė organizacija susigriebė reikalauti, kad valstybinėje tarnyboje nebūtų KGB rezervininkų. Jie žada ta tema surengti mitingą Vilniuje, Nepriklausomybės aikštėje. Reikia įsivaizduoti, kad akcija bus nukreipta prieš du, tris ar keturis asmenis. Vardijami A.Valionis, A.Pocius, gal dar A.Pekeliūnas ir T.Birmontienė. Prieš juos bus kalbama ir atrodys, kad šitie yra itin pavojingi ir svarbiausi. Juos pašalinus, tarsi jau būtų gerovė, o ir mes nepriklausomi nuo Maskvos.

 
Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija