Atnaujintas 2005 gegužės 6 d.
Nr.35
(1336)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Pirmosios Benedikto XVI audiencijos

Popiežius Benediktas XVI
EPA-ELTA nuotrauka

Žodis sekmadienio vidu-dienio maldos proga

Gegužės 1 dieną, kreipdamasis į dešimtis tūkstančių piligrimų, susirinkusių į Šv. Petro aikštę, Šventasis Tėvas kalbėjo: „Brangūs broliai ir seserys! Pirmą kartą kreipiuosi į jus pro šį langą, kurį mano mylimas pirmtakas padarė žinomą nesuskaitomai daugybei žmonių visame pasaulyje. Kiekvieną sekmadienį Jonas Paulius II, ištikimas tam maldos susitikimui, tapusiam mielu papročiu, daugiau negu ketvirtį amžiaus lydėjo Bažnyčios ir pasaulio istoriją. Labiau negu bet kada mes ir dabar jaučiame jo artumą.


Šventojo Tėvo malda
prie Jono Pauliaus II kapo

Popiežius Benediktas XVI pirmadienį, gegužės 2 dieną, malda prie savo pirmtako kapo Vatikano bazilikos kriptoje ir šv. Mišių auka savo privačioje koplyčioje paminėjo 30-ąją popiežiaus Jono Pauliaus II mirties dieną.

Šv. Mišios Popiežiaus privačioje koplyčioje buvo koncelebracinės. Su Benediktu XVI šv. Mišias už Joną Paulių II koncelebravo ilgametis popiežiaus Jono Pauliaus II sekretorius, Popiežiaus namų antrasis prefektas, vyskupas Stanislavas Dzivišas.


Benediktas XVI tęs Bažnyčios
ir žiniasklaidos dialogą

Mindaugas BUIKA

Popiežių Benediktą
XVI sveikina Italijos
valstybinės televizijos
TV Rai Uno direktorius
Fabricijus del Nočė

Padėka už įvykių Vatikane nušvietimą

Laukiant artėjančios Pasaulinės žiniasklaidos dienos, kuri Katalikų Bažnyčioje tradiciškai minima sekmadienį prieš Sekmines, – šiemet gegužės 8-ąją, – galima su pasitenkinimu pažymėti popiežiaus Benedikto XVI ryžtą tęsti vaisingą Bažnyčios ir socialinės komunikacijos pasaulio bendradarbiavimą, kuris vyko jo pirmtako Jono Pauliaus II pontifikato laikotarpiu. Tai patvirtino pats Šventasis Tėvas savo inauguracijos išvakarėse, balandžio 23 dieną Pauliaus VI audiencijų salėje susitikęs su keliais tūkstančiais žurnalistų, visam pasauliui nušvietusių pastarojo meto istorinius įvykius Vatikane.


Beprecedentis susidomėjimas įvykiais Vatikane

Visas pasaulis buvo tapęs katalikiškas

Daugelis stebėtojų, analizuodami istorinius balandžio mėnesio įvykius Vatikane, – atsisveikinimą su į Amžinybę nuėjusiu popiežiumi Jonu Pauliumi II ir naujo popiežiaus Benedikto XVI išrinkimą – be kita ko, pažymi precedento neturėjusį žiniasklaidos dėmesio sutelkimą į Katalikų Bažnyčios gyvenimą. Iš tikrųjų tuo laikotarpiu pasaulio šalių televizijos kanaluose buvo parodyta tokia gausybė pokalbių su kardinolais, vyskupais ir kunigais, spaudoje publikuota tiek daug straipsnių apie šv. Petro įpėdinius ir jų veiklą, jog galėjo susidaryti įspūdis, kad planetoje jau ne vienas milijardas, bet visi šeši milijardai gyventojų yra katalikai. Kaip rodo tarptautiniai sociologinės analizės duomenys, susidomėjimas šiais įvykiais pralenkė tokius taip pat visuotinio dėmesio susilaukusius įvykius kaip gruodžio pabaigos cunamio tragediją Pietryčių Azijoje, 2001 m. rugsėjo 11 d. teroristų išpuolius Jungtinėse Valstijose bei Ronaldo Reigano ar princesės Dianos mirtis.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija