Atnaujintas 2005 birželio 3 d.
Nr.43
(1344)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Vilkaviškio vyskupijoje

Vilkaviškio dekanate

Pirmoji Komunija - su vienodais drabužiais

Vaikai su juos mokiusia
tikybos mokytoja
Salomėja Dailydiene

Dekanas prelatas
Vytautas Gustaitis vaikučius
įsivedė į Katedrą

Vilkaviškis. Per Sekmines Katedroje 34 vaikai, uoliai rengęsi nuo rugsėjo mėnesio, priėmė Pirmąją Komuniją. Kitus du sekmadienius Pirmąją Komuniją šventė didesnės grupės. Į parapijos katalikų būrį šiemet, panašiai kaip pernai, įsitraukė apie 180 vaikučių.

Mažieji rudenį, pradėdami gilintis į tikėjimo tiesas, bažnyčioje vyresniesiems bendruomenės nariams vieną sekmadienį įdavė pasidarytas iš popieriaus gėles, ant kurių užrašė savo vardus. Tai buvo prašymas melstis už juos, besirengiančius atsakingam momentui.

Prieš Sumos šv. Mišias, lydimi tėvų ir senelių bei juos mokiusios tikybos mokytojos Salomėjos Dailydienės, iš parapijos salės atėjo prie jiems atvertų Katedros pagrindinių durų. Ant laiptų vaikus pasitiko dekanas prelatas Vytautas Gustaitis, pašventino žvakes ir įsivedė į vidų.

Per Sekmines Sumos šv. Mišias aukojęs parapijos svečias, buvęs ilgametis Vilkaviškio klebonas, vyskupas Juozas Preikšas, tardamas padėkos žodį, pastebėjo, jog daugelis šių vaikučių tėvų buvo pakrikštyti arba Pirmąją Komuniją priėmė iš jo rankų. Ganytojui džiugu matyti naująją kartą ir viltis jos šviesia, dora, laiminga ateitimi.

Vilkaviškio dekano prelato V.Gustaičio rūpesčiu visi šiemet Pirmąją Komuniją priimantys vaikai - mergaitės ir berniukai – pirmąkart vilki vienodais drabužiais – baltomis albomis, kurios panašios į šv. Mišių patarnautojų. Taip rengtis buvo nuspręsta po ilgesnių svarstymų su tėvais. Įvertinta tai, kad ne kiekviena šeima turi finansinių galimybių šiai progai išpuošti vaiką, kaip kad pastaruoju metu buvo mėginama daryti. Svarbiausia, švenčiant Pirmąją Komuniją, nėra tikslo ir reikalo pademonstruoti išskirtinumą ar prabangą.

Už palyginti nedidelę kainą pasiūdinti kuklūs drabužiai tarsi išryškino vaikystės tyrumą ir švelnumą. Dekanas pakvietė vaikus visą savaitę, vilkint tais pačiais baltais drabužiais, dalyvauti Katedroje vakarais gegužinėse pamaldose. Po to Pirmosios Komunijos drabužiai bus perduoti kitiems bendraamžiams ir taps parapijos nuosavybe.

Birutė NENĖNIENĖ

Autorės nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija