Atnaujintas 2005 birželio 17 d.
Nr.47
(1348)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Telšių vyskupijoje

Šilalės dekanate

Atlaidai ir gegužinė prie Jūros

Šv. Mišiose Pajūryje patarnavę
berniukai ir adoruotojos
su kunigais ir pašventinta
parapijos vėliava

Po pamaldų koncertuoja Šilalės
kultūros centro kaimo kapela
„Šilas“, vadovaujama Aleksandro
Vaičio (groja akordeonu)
Autoriaus nuotraukos

Pajūris. Šilalės dekanate yra nedidelis miestelis, Pajūriu vadinamas. Šį vardą jis gavo nuo čia pat pratekančios Jūros upės. Pajūryje yra nedidelė mūrinė Švč. Trejybės bažnyčia. Jau treti metai klebonu čia dirba kun. Mykolas Petrauskas. Dirba nuoširdžiai, reikliai ir sąžiningai.

Užtenka praverti Pajūrio bažnyčios duris ir jau žinai, kuo gyvena ši parapija. Stende įdėtas 2005 metų katalikiškas kalendorius, kuriame sužymėtos visos šių metų religinės šventės, nurodytas aukojamų šv. Mišių laikas ne tik šioje bažnyčioje, bet ir klebono kun. M.Petrausko aptarnaujamose Tenenių Šv. Barboros ir Didkiemio Šv. Angelų Sargų bažnyčiose. Pateikta atmintinė sužadėtiniams, Telšių vyskupo dr. Jono Borutos nuostatai apie vaikų ir jaunimo katechizavimą, vyskupijos Katechetikos centro vadovo kunigo eduk. m. lic. Rimanto Gudlinkio parengta metodinė medžiaga „Kaip ruošti vaikus, nelankančius tikybos pamokų, sakramentams“.

Klebonas kun. M.Petrauskas stengiasi, kad kiekvienas sekmadienis, kiekvienos aukojamos šv. Mišios parapijos tikintiesiems suteiktų kuo daugiau dvasinės stiprybės. Klebonas ypač sugeba organizuoti įvairius atlaidus. Ir šiemet, padedant Pajūrio seniūnui Pranciškui Brinkiui, tituliniams Švč. Trejybės atlaidams buvo tinkamai pasirengta.

Gegužės 22-ąją, sekmadienį, į Pajūrį lėkė lengvieji automobiliai, keleliais skubinosi būreliai tikinčiųjų. Švč. Trejybės atlaidai išpuoštoje Pajūrio Švč. Trejybės bažnyčioje prasidėjo šv. Mišiomis, į kurias susirinko daug tikinčiųjų, ypač jaunimo. Vien gražiai pasipuošusių berniukų, patarnaujančių šv. Mišiose, ir labai pasipuošusių adoruotojų mergaičių buvo gal koks pusšimtis. Šv. Mišias aukojo Klaipėdos Marijos, Taikos Karalienės, bažnyčios vikaras kun. Antanas Mačius. Pirmiausia buvo pašventinta balta, aukso spalvos siūlais siuvinėta šios parapijos Švč. Trejybės vėliava. (Beje, tokias vėliavas klebonas kun. M.Petrauskas parūpino ir Tenenių bei Didkiemio bažnyčioms.) Šv. Mišios buvo aukojamos už Pajūrio parapiją, seniūnijos, vadovaujamos seniūno P.Brinkio, darbuotojus ir už jį patį, kaip dorą ir tikintį vadovą. Pamokslą apie Švč. Trejybės paslaptį pasakė kun. A.Mačius. Pamaldos baigėsi iškilminga procesija aplink bažnyčią.

Paskui visi atlaidų dalyviai pasuko į šalia bažnyčios esantį parkelį. Čia seniūnas P.Brinkis pasveikino visus susirinkusiuosius, padėkojo parapijos klebonui kan. M.Petrauskui, svečiui kun. A.Mačiui už dvasinį pakylėjimą šių atlaidų proga ir pakvietė visus pasižiūrėti Klaipėdos kaimo kapelos „Šešios bačkos“ (vadovas Ramūnas Čaras) ir Šilalės kultūros centro kapelos „Šilas“ (vadovas Aleksandras Vaičys) programos. Abi kapelos grojo liaudišką muziką, dainavo lietuvių liaudies dainas. Parapijiečiai smagiai miklino kojas polkos, valso sūkuryje. Vakare vyko jaunimo gegužinė. Jaunimą linksmino Klaipėdos miesto ansamblis „Pypkė“.

Pranciškus ŽUKAUSKAS

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija