Atnaujintas 2005 birželio 17 d.
Nr.47
(1348)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Be tikėjimo neįstengsime džiaugtis laisve

Popiežius Jonas Paulius II paliko mums savo nuorodas, paprastas, bet kupinas išminties, kuriomis mes, krikščionys, turime vadovautis savo gyvenime, kad būtume ramūs, laisvi.

Popiežius įvardijo gėrį, kurio turime siekti. Tai tikėjimas į Dievą, Aukščiausiąją Tiesą ir Meilę. Todėl Jonas Paulius II ir kvietė mus plačiau atverti širdis Kristui. Būdamas Kristaus vietininkas žemėje, jis ištikimai saugojo Kristaus įsteigtą Bažnyčią, kovojo už jos vienybę, neleisdamas nukrypti nuo aukščiausiosios tiesos. Skelbdamas begalinę meilę, jis pats visada atsigręždavo į paprastus žmones, atjautė jų skausmą ir kančias. Tai buvo tikras Kristaus gailestingumo liudytojas, atleidęs į jį šovusiam žudikui, kurį buvo papirkę komunistai. Įvardydamas blogį, Popiežius pasisakė prieš komunizmą, abortus, homoseksualų santuokas.

Kodėl žmonės, žinodami apie dvasinę mirtį nešančios komunistinės ideologijos pasekmes, vis dėlto išrinko buvusius komunistus, kagėbistus vadovauti Lietuvai? Paradoksas – išsirinko tuos, nuo kurių išsivadavo.

Kaip teigė Popiežius, naujas, teisingas ateities kūrimas reikalauja daug pastangų ir tvirtų dvasinių pamatų. Be tikro krikščioniško tikėjimo neįstengsime džiaugtis laisve.

Leokadija ČEPULIENĖ

Panevėžys

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija