Atnaujintas 2005 birželio 17 d.
Nr.47
(1348)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Referendumas patvirtino Bažnyčios įtakos stiprėjimą Italijos visuomenėje

Mindaugas BUIKA

„Mes visi buvome embrionais“ –
skelbė kvietusiųjų susilaikyti
nuo balsavimo referendume
katalikiški plakatai

Didelio tarptautinio dėmesio susilaukęs birželio 12-13 dienomis Italijoje surengtas referendumas dėl Medicininės paramos reprodukcijai (dirbtinio apvaisinimo) įstatymo paskelbtas neįvykusiu, nes balsavime dalyvavo tik 26 proc. rinkėjų iš būtino bent 50 proc. Šie rezultatai vertinami kaip didelė Italijos Katalikų Bažnyčios pastoracinė ir kartu politinė pergalė, nes hierarchai ragino boikotuoti referendumą, kuriuo norėta atšaukti piktnaudžiavimą žmogaus embrionais griežtai kontroliuojantį įstatymą.


Įteisinamas čečėnų tautos genocidas

Petras KATINAS

Sovietinė propaganda, kurios pagrindinius ruporus kontroliavo KGB, o dabar Rusijos FSB, visą laiką naudojo dezinformaciją, atskirų žurnalistų, politinių veikėjų papirkinėjimą siekiant paskleisti visame pasaulyje Maskvos politiką. Dabar tai irgi gana sėkmingai daroma diskredituojant čečėnų laisvės kovotojus, paskelbiant juos didžiausiais tarptautiniais teroristais, netgi teroristu Nr. 1 paskelbto Osamos bin Ladeno „smogiamaisiais būriais“ ir t.t. Deja, daugelis Europoje ir net Jungtinėse Valstijose užkimba ant šios propagandinės meškerės. Kaip pažymėjo agentūros CHECHENPRESS („Čečėnpress“) apžvalgininkas Adlanas Beno, keista šizofrenijos forma apėmė įvairių valstybių žurnalistus ir politinius veikėjus.


Istorijos grimasos

Oficialusis Kremlius, nervingai reaguojantis į jam primenamą Baltijos valstybių ir kitų Rytų bei Vidurio Europos šalių okupaciją Antrojo pasaulinio karo pabaigoje, labai pamėgo deklaracijas, kuriose ne tik teigiama, kad jokios okupacijos nebuvo, bet ir teisinamas Stalinas, kad esą dėl tos okupacijos lygiai taip pat kalti JAV prezidentas Franklinas Ruzveltas ir Didžiosios Britanijos premjeras Vinstonas Čerčilis. Iš tiesų šie antihitlerinės koalicijos dalyviai, susitikę Jaltoje 1945 m. vasario 4 d., visą savaitę svarstė pokarinio pasaulio ateitį. Kitaip tariant – pasidalijimą įtakos zonomis. 1945 metų pradžioje visiems buvo absoliučiai aišku, jog Vokietija bus galutinai sutriuškinta po kokių dviejų trijų mėnesių. Kilo būtinybė spręsti, kas gi bus toliau.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija