Atnaujintas 2005 rugpjūčio 19 d.
Nr.61
(1362)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Iš maldininkų kongreso sugrįžus

Eisenoje – Varnių jaunimas

Dar jaunystėje aš, šešiolikmetis berniukas, su pavasarininkų jaunimu turėjau laimės dalyvauti pirmajame Lietuvos Eucharistiniame kongrese, kuris vyko Kaune 1934 m. birželio 28-liepos 1 d. Manoma, kad jame dalyvavo apie 100 tūkst. žmonių. Šventę transliavo Lietuvos radijas. Kongresas vyko Žaliakalnyje, Ąžuolyne. Jame dalyvavo Bažnyčios ir vyriausybės vadovai bei prezidentas A.Smetona. Šv.Mišias aukojo arkivyskupas Juozapas Skvireckas. Lietuvos Eucharistinis kongresas atskleidė katalikiškųjų organizacijų įtaką žmonėms, ypač jaunimui. Joms buvo patikėta dauguma kongreso parengimo darbų.


Eucharistijos prasmės pakylėti...

Su savo Šilalės dekanato
Pajūrio parapijos vėliava –
jauniausias šio dekanato
zakristijonas Evaldas Linkis
Pranciškaus ŽUKAUSKo
nuotraukos

Telšių vyskupijos tikintieji, vadovaujami vyskupo dr. Jono Borutos, iš anksto rengėsi Eucharistijos metų renginiams: tam buvo skatinami visi dekanatai, o per juos ir visos Žemaitijos parapijos. Žemaitijos ganytojas vyskupas dr. J.Boruta važiavo į dekanatus, parapijas, padėdamas šio krašto žmonėms suvokti Eucharistijos metų svarbą, įliedamas tos Eucharistijos šventumo ugnelės ir kunigams, ir visiems tikintiesiems.


Ypatingas jaunimo žygis

Alsų vasaros vakarą į Troškūnų miestą įžengė 78 piligrimų būrys. Suvargusių, apdulkėjusių, bet džiugiai nusiteikusių Eucharistijos metų proga surengto jaunimo žygio Krikštėnai-Truskava dalyvių.

Pasak vienos žygio organizatorių, jau keturioliktus metus Lietuvoje veikiančios Aušros Vartų Marijos ir Šv. Teresėlės bendruomenės įkūrėjos iš šv. Juozapo Karmelio vienuolyno Prancūzijoje atvykusios sesers Rozanos Graulik, jubiliejinius metus norėjosi pažymėti ypatingai, ne tik įprastomis stovyklomis, paskaitomis. Tad išsirengė į 140 kilometrų žygį pėsčiomis. Daug pagelbėjo nemažai metų įvairiuose kraštuose panašius žygius rengianti „Pain de Vie“ (Gyvenimo duona) bendruomenė, šiame žygyje dalyvavo ir jos įkūrėjas Paskalis Pingault bei narė kanadietė Annis Klode.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija