Atnaujintas 2005 spalio 21 d.
Nr.79
(1380)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Nalčikas – naujas Kaukazo karo etapas

Nalčikas – Kabardos Balkarijos sostinė. Respublikoje gyvena apie aštuoni šimtai tūkstančių žmonių, kurių dauguma – musulmonai. Stalinas balkarus, kaip ir čečėnus bei ingušus, buvo apkaltinęs bendradarbiavimu su vokiškaisiais fašistais Antrojo pasaulinio karo metu ir ištrėmė juos į Vidurinę Aziją. Šių tautų tragedija tęsiasi iki šiol ir nežinia dar kiek laiko tęsis.


Mirė „perestroikos“ patriarchas A. Jakovlevas

Aleksandras Jakovlevas – vienas
iš M.Gorbačiovo bendražygių
jo Pertvarkos pradiniame etape
Eltos nuotrauka

Antradienį mirė sovietinės „perestroikos“ patriarchu laikomas Aleksandras Jakovlevas, kuris kartu su Komunistų partijos vadovu Michailu Gorbačiovu sovietų imperijoje ėmėsi įgyvendinti pertvarkos politiką. Jam buvo 81-eri. Rusams, kurie devintojo dešimtmečio pabaigoje su nežinomybe stebėjo Komunistų partijos vadovo M. Gorbačiovo atsargius bandymus įkvėpti naują gyvybę sovietinei imperijai, A. Jakovlevas buvo „liberalus“ reformų veidas.


Miglotas Berlyno dangus

Petras KATINAS

Daugelį ne tik Vokietijoje, bet ir pasaulio politiniuose sluoksniuose nustebino vienas Vokietijos kanclerio Gerhardo Šrioderio poelgis. Vykstant labai įtemptoms ir sunkioms deryboms tarp krikščionių demokratų ir socialdemokratų dėl didžiosios jų koalicijos, naujosios vyriausybės sudarymo ir kanclerio posto, G.Šrioderis viską metęs nuskubėjo į Maskvą pasveikinti savo geriausią draugą (o gal instruktorių?) Rusijos prezidentą V.Putiną jo 53-iojo gimtadienio proga.


Pagalba gabenama mulų vilkstinėmis

Audros ir liūtys trukdo
vykdyti gelbėjimo operacijas

Pakistano kariai mulų karavanais braunasi pro nuošliaužų, kurias sukėlė šalį sukrėtęs žemės drebėjimas, užverstus kelius į nuošalius Kašmyro provincijos slėnius, kad atgabentų nuo gamtos šėlsmo nukentėjusiems žmonėms reikalingo maisto, vaistų ir palapinių. Sraigtasparniai, kurie savaitgalį negalėjo pakilti į orą dėl stiprių liūčių, lieka vienintelė susisiekimo priemonė su kalnų rajonais. Jais gabenami būtiniausi reikmenys, o iš nukentėjusių vietovių parskraidinami sunkiau sužeisti asmenys. Tačiau orlaiviai negali pasiekti tūkstančių žmonių siauruose slėniuose, todėl nukentėjusieji priversti patys išsirengti į valandas ar net dienas trunkančias gelbėtojų paieškos ekspedicijas.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija