Atnaujintas 2006 sausio 4 d.
Nr.1
(1401)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Prie stalo ir bažnyčioje – skautų bei valdžios sveikinimai

Į Vilkaviškio parapijos valgyklėlę
susirinkusius Kūčioms pasveikino
skautai ir valdžios atstovai

Vilkaviškio parapijos socialinėje valgykloje Kūčių stalą virėja Edita Mykolaitienė su pagalbininkėmis padengė septyniasdešimčiai žmonių. Gruodžio 23-iosios vidurdienį beveik visas vietas užėmė sunkiai besiverčiantys vieniši vyresnio amžiaus žmonės ir jaunos mamos su mažais vaikais.

Įvairiais produktais Kalėdų stalui nešini atvyko partijų, Vilkaviškio miesto bendruomenės, Savivaldybės administracijos, Socialinės paramos skyriaus atstovai. Seimo narių A.Butkevičiaus ir A.Ivanausko patikėtiniai perdavė jų šventinius linkėjimus, savo kolektyvo ir šeimos vardu pasveikino verslininkai T. ir A.Leonavičiai. Vicemeras J.Meškauskas ir Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas S.Vabalas dėkojo visiems žmonėms, kurie remia ir padeda Vilkaviškio parapijos klebonui prelatui Vytautui Gustaičiui išlaikyti šią valgyklą.

„Aušros“ vidurinės mokyklos skautai, vadovaujami tikybos mokytojos Vilmos Balandienės, atėjo parengę programą: suskambo kalėdinės giesmės, moksleiviai kvietė į kiekvienus namus parsinešti po spindulėlį taikos ir ramybės nuo jų atneštos simbolinės Betliejaus ugnies. Prieš tai sekmadienį skautai Betliejaus ugnį atnešė ir į Vilkaviškio Katedrą.

Prieš palaimindamas stalą Vilkaviškio Katedros altaristas kan. Jonas Baranauskas prašė Dievo palaimos tiems, kurių triūso ir rūpesčio dėka stalas turtingas: gėrybes užauginusiems žemdirbiams, aukojusiems žmonėms, gaminusioms moterims.

Išsiskirstant pasisotinusiems žmonėms, diak. Jonas Jonuška ir parapijos „Caritas“ vadovė A.Digrienė įdavė po kalėdinį produktų paketą į namus.

Gruodžio 27 dieną parapijos valgykloje iš suaukotų gėrybių skurstantiesiems buvo padengtas šventinis Kalėdų stalas. Meninę programą parodė skautai.

Kalėdų šventės rytmetines šv. Mišias Vilkaviškio Katedroje aukojo vyskupas Rimantas Norvila ir generalvikaras mons. Arūnas Poniškaitis. Bendruomenės vardu ganytoją su šventėmis sveikino Savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjas A.Serneckas.

Birutė Nenėnienė

Vilkaviškis

Autorės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija