Atnaujintas 2006 sausio 6 d.
Nr.2
(1402)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Kraštietis minėjo kunigystės
50-metį

Mons. doc. dr. Vytautas
Steponas Brazdeikis

Žemaičių Kalvarija. Gruodžio 26 dieną savo gražų ir prasmingą 50 metų kunigystės jubiliejų Žemaičių Kalvarijoje šventė iš čia kilęs mons. doc. dr. Vytautas Steponas Brazdeikis, jis taip pat minėjo savo 75-erių metų amžiaus sukaktį, savo dangiškojo globėjo Šv. Stepono dieną. Jubiliatas Žemaičių Kalvarijos Bazilikoje aukojo šv. Mišias, kurias koncelebravo Telšių vyskupo generalvikaras prel. dr. Juozas Šiurys ir Žemaičių Kalvarijoje dirbantys kunigai. Šv. Mišių metu giedojo Žemaičių Kalvarijos Bazilikos didysis Sumos choras. Gausiai susirinkusiems tikintiesiems šv. Mišių pradžioje monsinjoras jubiliatas priminė savo kelią kunigystės link, o pamokslo metu, kalbėdamas apie šv. Steponą, monsinjoras sakė, jog labai svarbu savo kasdienybėje nuolat prisiminti šventumo siekimo uždavinį ir galimybes bei pastangas nuolat išlikti tvirtiems Kristaus Evangelijos liudytojams. Šv. Mišių pabaigoje buvo iškilmingai giedamas padėkos himnas Te Deum laudamus. Jubiliatas dėkojo Dievui už jam suteiktas malones per ilgus kunigiškosios tarnystės metus, o susirinkusieji – už kunigiškąjį pašaukimą, kurį suteikė Dievas savo malone monsinjorui.


Kasmėnesinė kunigų konferencija ir svarbūs jubiliejai

Telšiai. Gruodžio 23 dieną Telšių vyskupijos kunigai rinkosi į kasmėnesinę kunigų formaciją. Dvasininkus, susirinkusius į Telšių vyskupo V. Borisevičiaus kunigų seminarijos didžiąją aulą, pasveikino Telšių vyskupas J.Boruta, SJ, kuris susirinkimą pradėjo malda. Po bendros maldos ganytojas susirinkusiesiems dvasininkams išsamiai pristatė dabartinio popiežiaus Benedikto XVI 2002 metais (tuo metu kardinolo J. Ratcingerio) rašytą straipsnį Eucharistija – communio – solidarumas: Kristaus buvimas ir veikimas Sakramente.


Skaidrumo ir šviesos teikianti muzika

Radviliškis. Gruodžio 22 dieną kultūros rūmuose buvo pristatyta nauja Radviliškio bažnyčios jaunimo choro kompaktinė plokštelė „Paliesk mano sielą“.

Jaunimas susibūrė beveik prieš trejus metus choro vadovės Aurelijos Šakėnienės dėka. Susibūrė, vadovės teigimu, tam, kad rastų giesmę, labiau pažintų vienas kitą ir save. Giesmės dėka atrado tikėjimą, meilę, viltį, pasitikėjimą. „Įsitikinome, kad Dievą galime šlovinti ne tik žodžiais, bet ir muzika, kuri liejasi iš mūsų širdžių“, – sakė choro vadovė, kalbėdama apie naująją kompaktinę plokštelę.


Kūrybos vakaras Katedros kriptoje

Panevėžys. Gruodžio 30 dieną Kristaus Karaliaus Katedroje buvo aukojamos šv. Mišios už šeimas – už tėvus, jų vaikus ir vaikaičius. Jas aukojo ir pamokslą sakė Panevėžio vyskupas Jonas Kauneckas. Ganytojas pakvietė tikinčiuosius po pamaldų ateiti į Katedros kriptą, kur turėjo vykti sakralinės muzikos vakaras.


Popiežiaus apaštalinis palaiminimas – už uolią tarnystę

Meškaičiai ir jų globotinės
Eglė ir Aušra džiaugiasi
garbingu apdovanojimu
Birutės NENĖNIENĖS nuotrauka

Vištytis. Miestelio gyventojai Algirdas ir Kastulė Meškaičiai jaučiasi be galo pamaloninti jiems parodyto išskirtinio dėmesio. Mat gruodžio pradžioje 75-ąją gimtadienį šventusį zakristijoną Algirdą Meškaitį atvyko pasveikinti Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvila ir generalvikaras mons. Arūnas Poniškaitis. Svečiai kartu su parapijos klebonu kun. Linu Dūkšta aukojo šv. Mišias. Vyskupas jubiliatui įteikė popiežiaus Benedikto XVI ypatingą apaštalinį palaiminimą kaip padėką už ilgą ir ištikimą tarnystę Bažnyčioje dirbant zakristijonu.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija