Atnaujintas 2006 sausio 6 d.
Nr.2
(1402)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Ar galime gyventi visavertį gyvenimą nepažindami Dievo?

Marija Biveinienė dėkoja
Dievui ir džiaugiasi gyvenimu

,,Ar vis dar reikia Dievo? Ar Kristus tėra tik figūra religijos istorijoje? Ar galime mes gyventi visavertį gyvenimą nepažindami Kristaus?“ Tai mūsų laiko klausimai, į kuriuos turi atsakyti Bažnyčia. Juos akcentavo popiežius Benediktas XVI susitikime su Aostos vyskupijos kunigais. Augti meilei jauno žmogaus širdyje reikia tikėjimo aplinkos. Ji pirmiausia turi būti sukurta šeimoje. Tik šeima, mokykla ir Bažnyčia, suvienijusios savo jėgas, gali ugdyti visavertį žmogų.


Prakalbinąs praeitį

Bronius VERTELKA

Vilnietis restauratorius
Algimantas Vaineikis

Koks užsiėmimas yra senus laikus menančių daiktų grąžinimas į pirmykštį pavidalą, tai pasakyti gali Vilniaus P.Gudyno meno vertybių restauravimo centro prie Dailės muziejaus aukščiausios kategorijos restauratorius Algimantas Vaineikis. Vyras 22 metus yra ištikimas tokiam darbui.

Tada virpėjo rankos

Anuomečiame Vilniaus dailės institute Algimantas sugebėjo įgyti piešimo ir braižybos mokytojo specialybę, tačiau jį labiau žavėjo darbas, susijęs su meno kūrinių atnaujinimu. Įsidarbinus restauratoriumi, netrukus jį pasiuntė į dviejų mėnesių kūrybinę komandiruotę Palangoje.


Kaimo kryždirbys puošia savo sodybą

Birutė Nenėnienė

Prie namų Antanas Kubilius
pasistatė kryžių kaip padėką Dievui

Ten, kur Pajevonio seniūnijos laukais vinguriuoja Zanylos upelis, nejudraus kelio pašonėje, Būdviečių kaime, stovi Antano Kubiliaus sodyba, kurią daugiau nei dvidešimt metų suranda atsitiktiniai ir tam specialiai išsirengę pakeleiviai.

Medžiams žemėn nuleidus savąsias lapų užuolaidas, iš toliau pasimato sodelyje įkurdintas „zoologijos sodas“ – su įvairiausiais stambesniais ir smulkesniais gyvūnėliais, paukščiais, žuvimis, žalčiais bei dekoruotu vasarnamiu. Anksčiau, turistinio sezono metu, užsukdavo ypač daug lankytojų, dabar kiek mažiau, nes, anot A.Kubiliaus, ir jis, ir jo „gyventojai“ nuo laiko šiek tiek „apsamanojo“.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija