Atnaujintas 2006 sausio 6 d.
Nr.2
(1402)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Laikas keisti tradicijas

Lapkričio mėnesį man teko dalyvauti dvejose laidotuvėse Rokiškio rajone – tai mano mokslo draugės Aldonos Ingeleikienės ir vaikų darželio auklėtojos Danguolės Slimienės tėvelio, mano buvusio bendradarbio, gyvenusio Rokiškio rajone, Obeliuose.

Per šias laidotuves, iškilmingų pietų metu, nebuvo jokių alkoholinių gėrimų, netgi „nekalto“ alaus, taip gausiai reklamuojamo įvairiausiais būdais. Nemalonu, kai gražioje LTV laidoje „Gero ūpo“ reklamuojamas namie pagamintas alus. Šis nuodas parduodamas ties kiekvienu kampu visoje Lietuvoje. O bulvarinėje rajono ir kitoje spaudoje konstatuojamos tik tragedijos, įvykusios dėl besaikio alkoholio vartojimo.

„XXI amžiuje“ (2004 11 12, Nr. 85) buvo išspausdintas Rūtos Jonušienės interviu su Utenos apskrities gydytoju Kęstučiu Pangoniu, kuris sakė: „Kraupi statistika perspėja – tradicijas reikia keisti…“. Šiame straipsnyje plačiai aprašytos alkoholizmo Lietuvoje pasekmės. Šį straipsnį reikėtų paskaityti visiems, ypač mokytojams, šeimoms. Tik gaila, kad mūsų visuomenė skeptiškai vertina ir patį laikraštį „XXI amžius“, kalbantį apie tikras vertybes. Jį prenumeruoja tik labai išprusę ir susipratę mūsų šalies piliečiai. O labai reikėtų šio laikraščio kiekvienai šeimai, mokyklai, bibliotekoms.

Ne į „XXI amžiaus“ laikraštį reikia šiandien žiūrėti skeptiškai, o į alkoholio vartojimą laidotuvėse ir visomis kitomis progomis. Gerai, kad jau radosi vienas kitas daigelis, kuris gal ne taip greitai išaugs į didelį doros, gėrio, be alkoholio tvaiko grūdą.

Regina PRASCEVIČIENĖ

Rokiškio rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija