Atnaujintas 2006 sausio 20 d.
Nr.6
(1406)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Liko kaltas be teismo

Lietuvos Respublikos Generaliniam Prokurorui Algimantui Valantinui

2005 m. lapkričio 28 d. per komercinį LNK televizijos kanalą, laidoje „Srovės“, buvo kalbama apie Vadoklių parapijos kleboną kun. Vidmantą Karecką, neva įtariamą nepadoriu priekabiavimu prie pirmos klasės mokinės visos klasės akivaizdoje. Nors kunigo ir mokinės motinos veidai buvo uždengti, bet visiems buvo aišku, kas yra tas kunigas. Be to, žurnalistai rodė jo aptarnaujamą bažnyčią, jos vidų ir išorę, kalbino šiame miestelyje gyvenančias moteris.


Nelikome abejingi

Mes, Panevėžio rajono krikščionys demokratai, buvome sukrėsti pamatę per LNK televizijos kanalą laidą „Srovės“. Joje buvo apjuodintas, apšmeižtas Vadoklių Švč. Jėzaus Širdies parapijos klebonas kun. Vidmantas Kareckas, kuris aptarnauja ir Lėno Šv. Antano bažnyčią, dėsto Užugirio pradinėje mokykloje tikybą. LNK laidoje buvo teigiama, kad pirmokė mergaitė skundėsi motinai, kad klebonas per pamoką ją netinkamai glostė visų mokinių akivaizdoje, todėl ji nebenorinti lankyti tikybos pamokų. Laidoje besiskundžiančių mergaitės ir motinos veidai buvo dengiami, tik kalbėjęs mokyklos direktorius aiškino apklausęs visus klasėje buvusius pirmokus, kurie sakėsi nieko blogo nematę. Daugybė jaunų šeimų, nutolusių nuo Dievo, ir jose vaikai neauklėjami katalikiškai.


Bus gerinama teismų veikla

Informuojame, kad Lietuvos kariuomenės kūrėjų savanorių sąjungos kreipimasis „Totalus atminties ir teisingumo naikinimas“ (A.Petrusevičius. „XXI amžius“. Nr. 3, 2006 m. sausio 11 d.), adresuotas Respublikos prezidentui V.Adamkui, yra perduotas susipažinti Respublikos Prezidento kanceliarijos Teisės departamento ir Nacionalinio saugumo grupės patarėjams.


Popietė su monsinjoru

Per šv. Kalėdas, gausiai susirinkus LKDP Šiaulių skyriaus nariams bei kitiems palankiems krikščioniškajai demokratijai šiauliečiams, Tėvo B.Andriuškos katalikiškoje pradinėje mokykloje vyko popietė-susitikimas su monsinjoru Alfonsu Svarinsku ir drauge su juo atvykusiu istoriku dr. Dariumi Vilimu. Renginio įžangai įspūdingai suskambo Šv. Cecilijos sakralinės liaudiško ansamblio giedamos giesmės ir monsinjoro sukalbėta prasminga invokacija, kurią jis užbaigė visus į viena sujungiančia Viešpaties malda „Tėve mūsų“.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija