Atnaujintas 2006 sausio 20 d.
Nr.6
(1406)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Jei reikės, vėl būsime laisvės gynėjų gretose

Savanorio Artūro Sakalausko, žuvusio 1991 m. rugpjūčio 21 d. gynybiniame poste Nr.1 prie Aukščiausiosios Tarybos rūmų, motinos Genovaitės Sakalauskienės kalba, pasakyta iškilmingame posėdyje, skirtame Laisvės gynėjų dienai

Penkiolika metų mus skiria, kai vardan tėvynės laisvės buvo pralietas taikių žmonių kraujas. Tada Lietuva nestokojo laisvės gynėjų – jie plaukte plaukė į Vilnių iš visų Lietuvos kampelių ir neskaičiavo, ką ir kiek jie aukoja. Tai buvo tikri patriotai, ginkluoti tikėjimu ir pasišventimu. Jie budėjo ir buvo pasiruošę viskam: kovai, mirčiai ir... pergalei.


Dėl politikų moralios politikos vykdymo

Laisvės kovotojų peticija Lietuvos Respublikos Seimui

Lietuvos Respublikos Prezidentui Valdui Adamkui

Jau prabėgo penkiolika metų, kai vėl Lietuva išsilaisvino iš okupacinio režimo ir atgavo nepriklausomybę, tačiau valdžios vyrai niekaip nesuvokia, kad bendruomenių piliečiai yra LR Seimo ir Savivaldybių tarybų narių darbdaviai, kurių pareiga ne tik parinkti sąžiningus, jaučiančius atsakomybę, gerbiamus bendruomenių žmones darbui Seime ir savivaldybėse, bet pažiūrėti kas ketvirtį, ką jie veikia, ir reikalauti iš jų spręsti visas Valstybės bei savivaldos, bet ne savo asmenines problemas.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija