Atnaujintas 2006 sausio 20 d.
Nr.6
(1406)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Kalėdų dovanojimo džiaugsmas

Adventas, žiema, gruodis - tai tas metas, kai bandome atsisukti į nuveiktus darbus, pažvelgti į save, pamatyti kitą žmogų, kaimyną, draugą, ar net visai nepažįstamą.

Jau ne pirmus metus Kauno „Ąžuolo“ katalikiškos vidurinės mokyklos pradinių klasių mokytojai, mokiniai, jų tėveliai ir seneliai dalyvauja tęstiniame projekte „Kalėdų dovanojimo džiaugsmas“. Šio projekto metu renkami maisto produktai, drabužiai, avalynė socialiai remtinoms šeimoms, neįgaliems, vienišiems žmonėms. Pagrindiniai šios mokyklos pagalbininkai, projekto dalyviai – Šilainių policijos nuovada (viršininkas V. Lukošius), Šilainių bendruomenės centras, Šilainių seniūnija (seniūnas V. Baltaduonis) – niekad neatsisako padėti.

Šiemet aplankytos daugiavaikės ir socialiai remtinos šeimos, taip pat vieniši žmonės, kurie vėlyvą gruodžio 22 dienos vakarą nesitikėjo sulaukti Kalėdų Senelio su maišu dovanų ir lydimo net trijų policininkų. Kai kurie iš jų net išsigando pamatę policijos automobilį, bet, supratę apsilankymo priežastį, ne vienas nubraukė džiaugsmo ašarą. Paklausiau šios mokyklos mokytojų Viktoro ir Ramutės Rimkų, Danutės Guigienės, direktoriaus pavaduotojos Vidos Monginienės, policijos darbuotojų: „ Kam Jums viso to reikia? Kokia prasmė?“ Jie visi atsakė: „Kalėdos, gėris, pagarba. Tai gal ir mažas mūsų indėlis, bet nors prieš šventes suteiksime kažkam džiaugsmo, o ypač vaikams, kuriems reikia meilės, šilumos, paprasčiausiai gero Kalėdų Senelio žodžio ir dovanų“.

Taip norisi tikėti, kad visur yra žmonių, kurie dirba tyliai, be reklamų, be savanaudiškumo. Stebėjau šią kelionę, kurios metu aplankėme nemažai šeimų, stebėjau žmones, kurie nuoširdžiai džiaugėsi suteikę šventinę nuotaiką kitiems, be atlygio, be įsakymo iš viršaus. Dėkoju jums, Kauno „Ąžuolo“ katalikiškos vidurinės mokyklos pradinių klasių mokytojai, mokiniai, tėveliai, gerbiami policijos atstovai, seniūne, už paprastą žmogiškumą, už tylų, bet tikrą pavyzdį visiems.

Stefa BANIKONIENĖ

Kaunas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija