Atnaujintas 2006 vasario 3 d.
Nr.10
(1410)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Prabudimas?

Petras KATINAS

Praėjusią savaitę Europos Tarybos Parlamentinei Asamblėjai (ETPA) ryžtingai pasmerkus masinius žmogaus teisių pažeidimus, kuriuos įvykdė totalitariniai komunistiniai režimai, Maskva ne tik pasipiktino, bet ir ėmėsi atsakomųjų konkrečių veiksmų. Rusijos užsienio reikalų ministerijos Europos bendradarbiavimo departamento direktorius Sergejus Riabkovas pareiškė, kad Rusijos piniginiai įnašai į Europos Tarybą neduoda adekvačių dividendų, todėl tą įnašą reikia gerokai sumažinti.


Ginčas dėl aukšto rango sukčiaus

Petras KATINAS

Rusijos žurnalistas Sergejus Osipovas rašė, jog iš visų rusų geriausią naujametinę dovaną gavo buvęs Rusijos atominės energijos ministras Jevgenijus Adamovas. Paskutinę 2005 metų dieną eksministras buvo atgabentas iš Šveicarijos kalėjimo į Rusijos „Matrosskaja tišina“ kalėjimą, kur paprastai uždaromi aukšti valdininkai ir šiaip pernelyg apsivogę oligarchai ar mafijos krikštatėviai. Tiesa, tokių pasitaiko vis mažiau, nes valdininkų, milicijos ir perdėm korumpuotų teisėsaugos pareigūnų ryšiai labai artimi. Netgi KGB įpėdinis FSB šoka pagal „vagių įstatyme“ (lietuviškai beveik neįmanoma išversti apibūdinimo „vor v zakone“, kuris taikomas kriminalinio pasaulio vadeivoms) muziką.


Kur dingsta milijonai Čečėnijai „atstatyti“?

Petras KATINAS

Nepaisant Kremliaus išreklamuotų milžiniškų pinigų, skirtų iš Rusijos valstybės biudžeto Čečėnijai atstatyti, Džochargala (Groznas) ir kiti Čečėnijos miestai bei gyvenvietės kaip buvo, taip ir tebėra vien griuvėsių krūvos.

Gyvenamieji namai aviacinių bombų ir tankų sviedinių suniokoti, fabrikai ir gamyklos tapę milžiniškomis metalo laužo krūvomis, bombų išrausti ir nepalyginami keliai nepravažiuojami – tokia dabar yra Čečėnijos sostinė Džochargala.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija