Atnaujintas 2006 vasario 10 d.
Nr.12
(1412)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Popiežius aplankė pediatrijos ligoninę

Popiežius Benediktas XVI lankosi
„Vaikelio Jėzaus“ pediatrijos
ligoninėje, trokšdamas liudyti
Jėzaus meilę vaikams

Popiežius Benediktas XVI lankėsi Romoje, visai prie pat Vatikano esančioje „Vaikelio Jėzaus“ pediatrijos ligoninėje. Vizitas truko beveik pusantros valandos. Šventasis Tėvas pasisveikino su ligoninės vadovais ir gydytojais, o daugiausia dėmesio, žinoma, skyrė vaikams. Šioje ligoninėje jau lankėsi trys popiežiai – 1958 metais per Kalėdas ligoninėje gulinčius vaikus aplankė popiežius Jonas XXIII, 1968 metais – Paulius VI, o popiežius Jonas Paulius II į šią ligoninę buvo atvykęs du kartus – 1979-aisiais ir 1982 metais.

Kreipdamasis į vaikus ir į ligoninės personalą, Popiežius paaiškino savo vizito priežastį. „Aš trokštu liudyti Jėzaus meilę vaikams,- sakė Benediktas XVI. – Trokštu sekti Jėzų, kuris yra pasakęs: „Ką padarėte vienam mažiausiųjų mano brolių, man padarėte“. Kiekviename kenčiančiame žmoguje, o juo labiau jei tas kenčiantis ir ligos slegiamas žmogus yra vaikas, mes sutinkame Jėzų, Jis mums ištiesia rankas ir laukia mūsų meilės“.

Popiežius džiaugėsi, kad „Vaikelio Jėzaus“ ligoninė Romoje ir toli už jos ribų garsėja kaip viena efektyviausiai veikiančių ir geriausiai tvarkomų pediatrijos ligoninių. „Tai mūsų, suaugusiųjų, pagaliau ir Šventojo Sosto, kuris prisideda prie ligoninės išlaikymo, meilės duoklė, tai skola, kurią turime grąžinti kenčiantiems vaikams. Šioje ligoninėje prisiliesdami prie kančios slėpinio, mes esame pašaukti liudyti meilę; tą meilę, kuri gydo ir perkeičia žmogaus egzistenciją“, – sakė Benediktas XVI.

* * *

Šiandien „Vaikelio Jėzaus“ pediatrijos ligoninė, priklausanti Vatikanui, yra ne tik slaugos ir gydymo įstaiga, kurioje apie 500 gydytojų ir 1000 medicinos seselių profesionaliai su krikščioniška meile per metus suteikia pagalba beveik milijonui vaikų. Bet taip pat ši įstaiga yra ir tarptautinis biomedicininių tyrimų centras.

Pagal VR

Nuotraukos iš

L’Osservatore Romano

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija