Atnaujintas 2006 vasario 15 d.
Nr.13
(1413)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Žiemos olimpinės žaidynės Turine

Olimpinę ugnį įžiebė Italijos
slidininkė Stefanija Belmondo

Penktadienį Italijoje, Turino stadione, buvo atidarytos 20-osios žiemos olimpinės žadinės. Įspūdingame atidarymo parade penktosiose po nepriklausomybės žaidynėse dalyvaujančios Lietuvos valstybinę vėliavą nešė Kalgario olimpinių žaidynių čempionė Vida Vencienė. Kartu su Lietuvos delegacija atidarymo ceremonijoje žygiavo 80 valstybių 79 delegacijos (Pietų ir Šiaurės Korėjos atstovai ėjo kartu). Daugiau nei pustrečios valandos trukusioje ceremonijoje pasirodė Italijos kultūros įžymybės. Buvo daug ugnies, spalvų, muzikos, šokių. Ypač įspūdingai stadione nušvito penki olimpiniai žiedai iš metalo konstrukcijų. Plojimų audrą sukėlė tikras lenktyninis automobilis „Ferari“.

Olimpinių žaidynių pradžią paskelbė Italijos prezidentas Karlas Čiampis, o olimpinę ugnį įžiebė Italijos slidininkė Stefanija Belmondo, kuri yra laimėjusi du aukso, tris sidabro ir penkis bronzos medalius ketveriose olimpinėse žaidynėse.

Lietuvai šiose žaidynėse atstovauja septyni sportininkai: kalnų slidininkas Vitalijus Rumiancevas, biatlonininkai Diana Rasimovičiūtė ir Karolis Zlatkauskas, slidininkai Irina Terentjeva ir Aleksejus Novoselskis bei dailiojo čiuožimo atstovai šokėjai ant ledo Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas. Iš pastarųjų laukiama medalių. Jei ir šįkart nepavyktų iškovoti medalių, tai jų Lietuvai tektų laukti dar mažiausiai aštuonerius metus.

Beje, Latvijos ir Estijos atstovai Turine jau iškovojo medalių.

XXI

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija