Atnaujintas 2006 vasario 17 d.
Nr.14
(1414)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Ar bus Šuns metai tokie patys šuniški kaip ir praėjusieji?

Nusipurčiusi pernykštį slogutį ir vargais negalais atrėmusi pirmąją didžiojo šalčio ataką, Lietuva peržengė tikrųjų Šuns metų ribą. Mat pagal Rytų kalendorių Šuns metai prasidėjo tik paskutinėmis sausio dienomis.


Visiems, kam svarbi gimtosios šalies istorija, arba Kaip prof. Liudas Truska nesiliauja klastojęs istoriją

Viešas laiškas

Dažnas Lietuvos Respublikos pilietis pastebi, kad dabartinei mūsų visuomenei, o neretai ir aukštiems valstybės pareigūnams, trūksta patriotiškumo dvasios. O be jos nėra altruistinių darbų Tėvynės ir visuomenės labui. Pas mus įsigaliojo praktiškumas, dažnai virstantis net nusikalstamu savanaudiškumu. Nesiskaitant su artimo interesais ar tautos ateities reikmėmis grobiama sau ir savųjų klanui, apvagiant valstybę ir visuomenę. Dėl to skursta nemaža tautos dalis, labiausiai kaimo gyventojai ir pagyvenę žmonės.


Mahometo karikatūros – kvailybė ar provokacija?

Pasaulis ant pavojingos ribos. Jam tenka atsakyti: ar analitikų prognozuotas „civilizacijų karas“ tarp krikščionių ir musulmonų yra tik pasimėgavimas žodžiais, ar išties baisiausia grėsmė net abiejų egzistavimui?


Marijos žemė ar Europos patvorys?

Tarp Europos valstybių, perspausdinusių Danijos dienraščio „Jyllands-Posten“ karikatūras, vaizduojančias pranašą Mahometą, pasirodė ir Lietuva. Susilaukė ir atoveikio (kol kas raštiško).

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija