Atnaujintas 2006 kovo 8 d.
Nr.19
(1419)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Šnipiškių sindromas

Dr.Rūta Gajauskaitė

Tai viena žiauriausių reketo formų: iš pradžių pasiūlius mažiausią kainą už brangiausioje žemėje stovintį pastatą, vėliau jį sudeginus ir net to mažumo nesumokėjus, gauti žemę veltui. Tam reikalingas užnugaris savivaldybėje. Dabar jau šie atvejai lyg ir tiriami teisėsaugos institucijoje. Tikėtina, kad tyrimas nesibaigs iki senaties termino, kaip buvo su „Mažeikių naftos“ pardavimu „Williams“.


Specialistai pasirengę tvarkyti ES milijardus

Eurokoalicija
Jauniaus Augustino piešinys

Jau kurį laiką Seimas, Vyriausybė ir valdančiosios partijos plūkiasi nežinodamos, neapsispręsdamos, kaip, kam, už ką ir kada skirstyti tuos eurosąjunginius 37 milijardus eurų. Nėra ko laukti ir tuščiai gaišti laiką! Neseniai buvo pasiūlytas dalykinis projektas steigti Informacijos ir Agurkų ministerijas. Buvo pateikta argumentų, kaip ir kodėl reikia stiprinti valstybės prestižą – artimiausioje ateityje ministerijų skaičiumi turėtume pralenkti visas Europos Sąjungos senbuves valstybes.


Nenušauto briedžio dalybos, arba Kaip Žemės ūkio rūmai dalija milijonus

Gamtoje atimti silpnesniojo sumedžiotą grobį nerašytą teisę turi stipresnysis. Civilizuotame pasaulyje – mūsų šalyje taip pat – medžioklėje nušautą stambų laimikį paprastai dalijasi medžiotojai. Nei žmonos, nei giminės ar kiti artimieji šiai veiklai nevadovauja, o ir nepretenduoja į tai. Gaila, kad nutolome nuo šių tradicijų... Šiandien jau tapo įprasta, net nuostabos nekelia tai, kad visuomenės gyvenime nuolat atsiranda asmenybių, kurios mano esančios visažinės, neklystančios, informuotos iš pačių patikimiausių šaltinių, todėl turinčios teisę imtis smerkėjo, netgi teisėjo vaidmens.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija