Atnaujintas 2006 kovo 8 d.
Nr.19
(1419)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Specialistai pasirengę tvarkyti ES milijardus

Eurokoalicija
Jauniaus Augustino piešinys

Jau kurį laiką Seimas, Vyriausybė ir valdančiosios partijos plūkiasi nežinodamos, neapsispręsdamos, kaip, kam, už ką ir kada skirstyti tuos eurosąjunginius 37 milijardus eurų. Nėra ko laukti ir tuščiai gaišti laiką! Neseniai buvo pasiūlytas dalykinis projektas steigti Informacijos ir Agurkų ministerijas. Buvo pateikta argumentų, kaip ir kodėl reikia stiprinti valstybės prestižą – artimiausioje ateityje ministerijų skaičiumi turėtume pralenkti visas Europos Sąjungos senbuves valstybes.

Akademikai iš draugiško Archangelsko, jau ne kartą teikusio paramą Lietuvai Gulago sveikatingumo ir poilsio stovyklose, ištyrė ir nustatė, kad lietuviai nepakankamai raštingi ir savo šalies valdyti nemoka, negali ar nedrįsta. Jie pasirengę padėti ir gali pasiūlyti kvalifikuotų gelbėtojų iš visų bėdų ir negerovių pagal savo unikalią patirtį.

Dvi numatytos ministerijos – tai ne riba. Svarbu nepražiopsoti palankaus momento ir įsteigti dar nors porą ministerijų, nes kokios keturios – tai jau būtų rimtas šuolis į priekį. Pasaulinė praktika rodo, kad naujai kuriamai ministerijai reikia prestižinio pastato, kompiuterių, baldų, popierių, rašiklių, o biurokratų ir kandidatų į vadovus netrūksta, atvirkščiai – perteklinė pasiūla.

Nepatikslintomis žiniomis, UAB „Prombezdgaz“ sudarė dvi specialistų komisijas, kurios rengia būsimoms ministerijoms veiklos planus, pasinaudodamos jau sukaupta patirtimi. Per vienuolika dienų turėtų rastis Agurkų ministerijos būsimų laimėjimų planas. Informacijos ministeriją įsteigus, teks palaukti dar 111 dienų, kol ant stalo bus paklotas analogiškas dokumentas.

Bet grįžkime prie svarbiausio reikalo. Išankstiniai tyrimai, kuriuos atliko Interbratskaja firma „Bum bum kakao“, ir Plechanovo akademikų apklausos rodo, kad Finansų ministerijoje sėdi vieni buhalteriai, kurie nežino, kam, kaip, dėl ko, kada ir kur galima, naudinga bei tikslinga panaudoti tuos milijardus. Šią problemą spręstų specialistai, gerai išmanantys „Intersharashkontor“ verslo specifiką ir turintys solidžios patirties. Neįsivardiję šaltiniai teigia, kad projektuojamos Agurkų ministerijos svarbiausiame departamente „Krekenagurfix“ nebus nė vieno atlėpausio buhalterio! Todėl, pavedus šiam departamentui tvarkyti gaunamus finansinius fondus, visos lėšos iki paskutinio lituko ar euruko būtų sunaudotos tik pagal paskirtį ir atsižvelgiant į Plechanovo akademikų patarimus.

Žinoma, minėto departamento specialistai jau šiuo metu puikiai nutuokia, kaip ir kur efektyviai panaudoti 36 milijardus eurų. Čia tenka stabtelėti. Praėjusių metų patirtis byloja, kad viską sudoroti per 11 dienų ne visada spėjama. Reikia atlikti mokslinį tyrimą, tačiau tik be Finansų ministerijos buhalterių. Rimtą darbą turi dirbti tik specialistai ir niekas neturėtų abejoti dėl departamento „Krekenagurfix“ darbuotojų kvalifikacijos. Šventos teisybės dėlei dar vieną milijardą galima būtų skirti Informacijos ministerijai. Tokia ekspertų iš UAB „Prombezdgaz“ nuomonė.

Rapolas PUTELĖ

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija