Atnaujintas 2006 kovo 22 d.
Nr.22
(1422)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Ar Zervynoms ir Ūlai lemta išlikti Lietuvos perlais?

Rūta Averkienė

Pasitarime apie Zervynų kaimo
problemas (iš kairės): Dzūkijos
nacionalinio parko direktorius
Algirdas Leišis, Zervynose
gyvenantis rašytojas Juozas Aputis,
Seimo narys Algis Kašėta
ir Varėnos rajono mero
pavaduotojas Alvydas Valeiša
Autorės nuotrauka

Vasario 27 dieną atsakingų tarnybų atstovai, susirinkę Varėnos turizmo ir verslo informacijos centre, dar kartą aptarė ir bandė spręsti dėl per didelio vandens turistų srauto kylančias problemas Zervynų kaimo gyventojams ir Ūlos upei. Tačiau pagrindinis klausimas – ar bus stengiamasi sumažinti vandens turistų skaičių – taip ir liko be atsako.


Mintį pasiūlė moksleivės skautės

Benjaminas ŽULYS

Kauno miesto savivaldybėje įvyko vieša diskusija, pavadinta „Neparduokime alkoholinių gėrimų nepilnamečiams“. Ją surengė miesto mero pavaduotojas Kazimieras Kuzminskas, kuruojantis šią opią mūsų gyvenimo sferą, keliančią nerimą visuomenei. Įdomu, kad surengti šią diskusiją paskatino ne policijos, švietimo ar kitos atsakingos žinybos, o dvi septyniolikmetės moksleivės, jūrų skautės Ieva ir Inga. Jos viešose prekyvietėse be vargo nusipirko kelis butelius alaus, kuriuos atsinešė į šį susitikimą.


Lietuviškų dainų populiarintojai radijo stočiai „Pūkas“ – 10 metų

Iš kairės: „Pūko“ radijo stoties
programų direktorius Valentinas
Didžgalvis, generalinio
direktoriaus pavaduotoja
Lina Vilimaitė, generalinis direktorius
Kęstutis Pūkas, Žinių tarnybos
vadovė Agnė Simanavičienė

Po Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo buvo praėję penkeri metai, o Lietuvos radijo stočių eteryje retai galėjai išgirsti lietuvišką dainą. Dažniau skambėjo užsienio šalių kūriniai. Keista, tačiau lietuviams didėjo grėsmė netekti lietuviškos dainos nacionaliniame radijuje. Sovietiniais laikais buvo brukamos rusiškos, o vėliau angliškos dainos. Siekiant atgaivinti ir išsaugoti lietuvišką dainą, 1995 m. rugsėjo 21 d. UAB „Pūkas“ savininkas nusprendė įkurti naują lietuvišką radijo stotį.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija