Atnaujintas 2006 kovo 22 d.
Nr.22
(1422)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Apie dar vieną brukamą nuosmukį

Lietuvai gresia dar vienas tarptautinis apsijuokimas. Negana to, kad senąją sovietinę nomenklatūrą tebesaugo kariuomenė, o šalies vadovo būstas už jo nugaros gali būti užstatytas bankui nė žodžio informacijos netarus pačiam būsto gyventojui. Siekiantys pažeminti Prezidentą užstatytame name sumurdo valstybės įvaizdį be konkurso, lyg ir jiems patiems viskas būtų nė motais. Niekas dar jų nepaklausė, kiek gavo už leidimą svetimai valstybei turėti galimą šnipų lizdą Turniškėse, netoliese Prezidento arba kariuomenės vado būstų.

Dabar dar ilgesnė dirigento lazdelė ragina viešai pakviesti Lietuvos Vyriausybę nesilaikyti Tautos referendumu pagrįsto įstatymo. Į ką bus panaši tokia valstybė, jei ne bet kas, ne marginalas ir ne paksininkas, o valdančiosios partijos aukštas pareigūnas kvies nevykdyti įstatymo?

Būsim pralenkę pačią Rusiją, gal kiek per stropiai kakta į žemę mušdami. Tačiau Generalinė prokuratūra galėtų čia atsiversti kokį nors kodeksą. Tikriausiai ten yra kas nors pasakyta apie viešus kvietimus griauti valstybės pamatus.

Vytautas Landsbergis,
Europos Parlamento narys

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija