Atnaujintas 2006 balandžio 7 d.
Nr.27
(1427)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Neveidmainiškas „Hosana“

Verbų sekmadienį žmonės tradiciškai plūstelėja į bažnyčias. Daugelis jų skuba atlikti velykinę išpažintį. Kai vinguriuoja nemažos eilės prie klausyklų, tuomet kai kurie susivėlinę į Eucharistijos aukos šventimą penitentai kartais ne be pagrindo su tam tikra įtampa gali sau pagalvoti: „Ar dar suspėsiu prie klausyklos langelio prieiti? O gal kunigas, nebaigęs visų laukiančiųjų išpažinčių klausyti, netikėtai atsistos ir atsiprašydamas sakys, kad jam būtina eiti šv. Mišias aukoti...“


Šventė seminarijos vardadienį

Vilniaus kunigų seminarijoje kovo 20 dieną paminėtas seminarijos vardadienis ir globėjo – šv. Juozapo – šventė. Tądien svečiai ir klierikų bendruomenė šventė Eucharistiją, kuriai vadovavo vysk. Juozapas Matulaitis. Drauge meldėsi vyskupai Juozas Tunaitis, Jonas Kauneckas, seminarijos rektorius kun. Robertas Šalaševičius, seminarijos vadovybė, dėstytojai, dvasios tėvų tarnystę atliekantys kunigai.


Svečiai iš Anglijos

Kovo 18 dieną Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarijoje lankėsi svečiai iš Anglijos – sutuoktiniai Michele ir Peter Moran, kurie savo šalyje yra įkūrę Siono bendruomenę, užsiimančią evangelizacine veikla. Dabar ši šeima keliauja po įvairius kraštus, skaito paskaitas apie evangelizaciją. Svečiai seminaristams vedė seminarą apie evangelizaciją ir kultūrą.


Kryžiaus kelio apmąstymai Švč. Trejybės bažnyčioje

Kauno kunigų seminarijos
dvasios tėvas kun. Renato
Abeni su klierikais apmąsto
Kryžiaus kelią

Kovo 31-ąją Kaune, Švč. Trejybės bažnyčioje, Kunigų seminarijos klierikai rinkosi apmąstyti Kryžiaus kelią ir išgyventi tą didžiulį pasiaukojimą dėl visos žmonijos išganymo. Artėjanti Prisikėlimo šventė – šv. Velykos norom nenorom kiekvieną žmogų priverčia susimąstyti apie savo asmeninį gyvenimą, ryšį su Dievu, apsivalyti nuo blogų minčių, labiau pažinti Bažnyčios mokymą, laikytis visuotinės tikinčiųjų konstitucijos – Dekalogo.


Rekolekcijos Australijos lietuviams

Kovo 11 ir 12 dienomis Lietuvos Vyskupų Konferencijos delegatas užsienio lietuvių sielovadai prel. Edmundas Putrimas lankė Australijos lietuvius Sidnėjuje. Jis, Lidkombe, Šv. Joakimo bažnyčioje, klausė išpažinčių, aukojo šv. Mišias, sakė pamokslus. Už Gavėnios rekolekcijas parapijiečių vardu prel. E.Putrimui padėkojo ir kun. Kazimiero Ambraso, SJ, knygą apie Australijos lietuvius „Kengūrų ir koalų pašonėje“ įteikė Danutė Ankienė. Po pamaldų vyko agapė, kurioje prisimintas prieš 13 metų miręs prel. Petras Butkus.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija