Atnaujintas 2006 balandžio 26 d.
Nr.31
(1431)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Lojalumas kelia nerimą

Dėl Socialdemokratų partijos Kauno miesto skyriaus pirmininko Gintauto Labanausko pasisakymų spaudoje

Lietuvos Sąjūdžio Kauno skyriaus iniciatyva LR Generalinės prokuratūros pradėtas tyrimas dėl Socialdemokratų partijos Kauno miesto skyriaus pirmininko Gintauto Labanausko veiklos ir galimai neteisingų duomenų pateikimo kandidato į Seimo narius anketoje kelia vis daugiau klausimų.

Socialdemokratų partijos Kauno miesto skyriaus pirmininkas G.Labanauskas kiekvieną kartą savo biografijos faktus traktuoja skirtingai. G.Labanauskas neslepia, kad sovietmečiu jam teko tarnauti Afganistane, tačiau pasitraukimas iš okupacinės sovietų kariuomenės iki šiol nėra aiškus. Pateikiame straipsnių, pasirodžiusių Lietuvos spaudoje, ištraukas.

„Tada parašiau pareiškimą, kad noriu pasitraukti iš kariuomenės. Šis dokumentas ilgai keliavo per visas instancijas, todėl galutinio atsakymo sulaukiau po dvejų metų“, – sakė socialdemokratas“.

(„Kauno diena“, 2006 m. sausio 27 d.)

„G.Labanauskas teigia, kad jis esą dar 1990 metais parašė sovietų gynybos ministrui raportą prašydamas atleisti nuo tarnybos sovietinėje kariuomenėje. G. Labanauskas teigia formaliai atleistas 1992 m. Tačiau nelaukdamas, kol prašymas bus patenkintas, 1991 m. pasitraukė iš kariuomenės savavališkai“.

(„Respublika“, 2006 m. kovo 4 d).

„Jis teigė 1990-aisiais parašęs raportą kariuomenės vadui, kad palieka karinę tarnybą. „Prireikė beveik metų, kol ,,suvaikščiojo“ dokumentai ir 1991-aisiais buvo patenkintas mano pareiškimas“, – sakė G. Labanauskas.“

(„Lietuvos žinios“, 2006 m. kovo 6 d.)

Atsižvelgdami į skirtingą to paties fakto traktavimą ir į tai, jog šiuo konkrečiu atveju kiekvieni metai Nepriklausomybės atgavimo istorijoje yra be galo svarbūs, pareiškiame, kad mums ir toliau kelia nerimą šio konkretaus asmens ir panašių į jį sovietinės nomenklatūros atstovų lojalumo nepriklausomai Lietuvai klausimas.

Zigmas KAZLAUSKAS,
Lietuvos Sąjūdžio Kauno skyriaus pirmininkas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija