Atnaujintas 2006 gegužės 10 d.
Nr.35
(1435)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

„Auksalio kupke“ – Varėnos krašto kūrėjų darbai

Rūta AVERKIENĖ

Varėnos krašto kūrėjai parodos
„Auksalio kupkas“ atidaryme

Varėnos kultūros centro parodų salėje atidaryta Varėnos rajono kūrėjų darbų paroda „Auksalio kupkas“. Joje keturiasdešimt šeši įvairaus amžiaus autoriai iš įvairių Varėnos krašto kampelių: Merkinės, Musteikos, Grybaulios ir kitų – pristatė 250 austų, pintų, rištų, lipdytų iš molio, skobtų ir medžio, kaltų iš geležies meno dirbinių.


Šventė tautodailininkai

Už vaizduojamosios liaudies
dailės kūrinius parodoje pirmoji
vieta atiteko garsiam medžio
drožėjui Vytautui Ulevičiui (kairėje)

Visą mėnesį Aukštaitijos sostinės dailės galerijoje veikė Panevėžio krašto tautodailės dirbinių paroda. Jos dalyviais buvo 199 kūrybingi aukštaičiai, pristatę 463 įvairaus žanro kūrinius.

Apžvelgti parodos rezultatų, pakalbėti apie tai, kas yra aktualu, paskutinį balandžio šeštadienį Panevėžio krašto tautodailininkai susirinko Dailės galerijoje. Nepabūgusios kelionės atvyko viešnios iš Vilniaus – Liaudies kultūros centro Tautodailės poskyrio vyr. specialistės dr. Elena Počiulpaitė ir Laisvė Ašmonaitienė. Susirinkusiuosius sveikino Dailės galerijos direktorė Jolanta Lebednykienė, miesto Tarybos narys Valdemaras Jakštas, linksmino tautodailininkų kapela „Pagyvenę jaunuoliai“. Šventės programą paįvairino Rokiškio vaikų ir suaugusiųjų modeliai, kuriuos parengė tautodailininkės Vida Erslovienė ir Palmira Ivanauskienė.


Mokytojos karpiniai bažnyčioje

Mokytoja Irena Miliukienė ir parodų
Berčiūnų bažnyčioje kuratorius
tautodailininkas Rimantas Skunčikas

Berčiūnų Lietuvos Kankinių bažnyčioje eksponuojami velykiniai karpiniai iš popieriaus. Jų autorė – vietos pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokytoja Irena Miliukienė. Parodai ji yra pateikusi per 30 kūrinėlių. Susipažinti su jais bus galima iki pavasario pabaigos.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija