Atnaujintas 2006 gegužės 26 d.
Nr.40
(1440)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Kinijoje viešėjusi Vokietijos kanclerė aplankė Šanchajaus vyskupą

Vyskupas Aloyzas Džin Lusjanas
ir Vokietijos kanclerė Angela Merkel
Šanchajaus Šv. Ignaco katalikų katedroje

Šanchajaus katalikų vyskupas 91 metų Aloyzas Džin Lusjanas susitiko su Kinijoje oficialų vizitą baigiančia Vokietijos kanclere Angela Merkel. Po maždaug pusvalandį trukusio privataus pokalbio, vyskupas A.Džin Vokietijos vyriausybės vadovei aprodė Šanchajaus miesto centre esančią Šv. Ignaco katalikų katedrą.

Pasak vokiečių dienraščio „Die Welt“, vokiškai sklandžiai kalbantis vyskupas A.Džin atsisveikindamas su kanclere pareiškė, kad prisimins ją savo maldose. Azijos katalikų naujienos „Asianews“ cituoja kanclerę A.Merkel, pareiškusią, jog jai įspūdį darė vyskupo Džin rūpinimasis Vatikano ir Kinijos santykiais.

A.Džin yra Kinijoje oficialiai pripažintos Katalikų Bažnyčios vyskupas, bet drauge yra vienybėje su Popiežiumi ir Šventuoju Sostu. Vyskupas Džin, kaip ir daug kitų Kinijos katalikų ganytojų, savo ištikimybę Popiežiui ir Katalikų Bažnyčiai paliudijo nepaprastai sudėtingomis aplinkybėmis: kalėjimuose jis išbuvo 27 metus, iki 1982-ųjų.

Pažymėtina, kad Šanchajaus vyskupas A.Džin Lusjanas yra vienas iš keturių Kinijos vyskupų, kuriuos popiežius Benediktas XVI buvo paskyręs delegatais į pernai Vatikane vykusią XI vyskupų sinodo asamblėją. Nors buvo dėtos didelės viltys, jog keturi Kinijos ganytojai galės dalyvauti Visuotinės Bažnyčios gyvenimui svarbiame renginyje, tačiau lūkesčiai nepasitvirtino: Kinijos valdžia vyskupų neišleido į Vatikaną.

VR

Asia Pacific News nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija