Atnaujintas 2006 gegužės 31 d.
Nr.41
(1441)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Startavo Pažaislio muzikos festivalis

Solistai Romanas Muravitskis
ir Irina Krikunova koncerto metu.
Diriguoja Gintaras Rinkevičius

Pažaislio muzikos festivalio
nuotaikos liūtis nesugadino.
Iš kairės: festivalio administratorius
Justinas Krėpšta, Kauno meras
Arvydas Garbaravičius
ir s. Julita šypsosi, vadinasi,
viskas vyksta sklandžiai

Kauno valstybinis choras
(vad. prof. P.Bingelis) turi koncertuoti
ir sudėtingomis oro sąlygomis

Sekmadienį, gegužės 28 dieną, vėlyvą vakarą, skambant Pažaislio bažnyčios varpui ir be paliovos pliaupiant lietui, kauniečiai ir miesto svečiai, tikrai neįtikėtinai gausiai susirinkę, sveikino prasidedantį XI tarptautinį Pažaislio muzikos festivalį. Skėčių miške pasislėpę kauniečiai išgirdo Kauno miesto mero Arvydo Garbaravičiaus sveikinimo žodžius, kuriais miesto vadovas išreiškė susižavėjimą muzikinės visuomenės ryžtu ir pagarba festivalio organizatoriams ir artistams, atlikėjams tokiu darganotu oru klausytis klasikinės muzikos. Į muzikos mylėtojus kreipėsi Šv. Kazimiero kongregacijos vienuolyno vyresniosios pavaduotoja s. Julita. Sesuo pasidžiaugė, kad tiek daug žmonių susirinko į Pažaislio muzikos festivalio pradedamąjį koncertą. „Gražu, kad ši diena sutapo su Švč. M. Marijos Apsilankymo atlaidais Pažaislio bažnyčioje. Mūsų tautiečiai, – sakė s. Julita, – nebijodami lietaus, vėjo, kepinančios saulės, neša kryžių į Šventąją Žemę kaip atsipirkimą už pasaulio nuodėmes. Pažaislio šventoriuje skambanti muzika sėja santarvę tarp žmonių, šeimos narių, suartina pasaulio tautas. Ir šių metų festivalio muzika tesuartina mus visus“.

Koncertą pradėjo Maskvos didžiojo teatro solistas Romanas Muravitskis (tenoras) bei Rostovo valstybinio muzikinio teatro solistė Irina Krikunova (sopranas). Skambėjo arijos ir duetai iš Džiuzepės Verdžio, Džiakomo Pučinio, Gaetano Donicečio, Piotro Čaikovskio, Aleksandro Borodino operų. Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras (meno vadovas ir dirigentas Gintaras Rinkevičius) kartu su Kauno valstybiniu choru atliko chorinius minėtų autorių operų kūrinius. Baltarusijos valstybinio muzikinio teatro baleto artistai Julija Dziatko, Konstantinas Kuznecovas, Maksimas Kilejevas, Grigorijus Krukovskis (choreografas Radu Poklitaru (Moldova), šviesų dailininkas Karlis Kaupužas (Latvija)) atliko P.Čaikovskio baleto „Romeo ir Džiuljeta“ uvertiūrą – fantaziją.

Spektaklio ir koncerto dalyviai žavėjosi kauniečių ištverme, atida, su kuria jie klausėsi koncerto visąlaik merkiant lietui. Žiūrovai savo ruožtu negailėjo plojimų ir padėkos šūksnių.

Koncertas baigėsi valanda prieš vidurnaktį. Pažaislio muzikos festivalio maratonas prasidėjo. Jo koncertai aplankys ir daugelį Kauno apskrities miestelių bei bažnyčių.

Kazimieras Dobkevičius

Kaunas

Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija