Atnaujintas 2006 birželio 23 d.
Nr.48
(1448)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Telšių vyskupijoje

Plungės dekanate

Ir meldėsi, ir užbaigė mokslo metus

Vyskupo Jono Borutos žodis
pašventinus parapijos namus.
Stovi Žemaičių Kalvarijos
Bazilikos klebonas
kun. Narsutis Petrikas

Vyskupas Jonas Boruta
aukoja šv. Mišias

Tą dieną buvo pašventinti
Žemaičių Kalvarijos
parapijos namai

Žemaičių Kalvarija. Kiekvieno mėnesio antrą dieną Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo Bazilikoje vyksta Telšių vyskupijos dekanatų dienos. Atskirų dekanatų tikintieji, atvykę su savo parapijų kunigais į kiekvieną mėnesį vykstančius Švč. Mergelės Marijos atlaidus, meldžiasi, gieda, dalyvauja šv. Mišiose, paskui procesijoje su vyskupo nešama šv. Kryžiaus relikvija eina į Žemaičių Kalvarijos kalnus.

Birželio 2 dieną Žemaičių Kalvarijoje įvyko Šilalės dekanato diena. Šilalės Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčios klebonas dekanas kun. Stasys Toleikis pasirūpino, kad kuo daugiau Šilalės parapijos tikinčiųjų pabūtų Šilalės dekanatui skirtoje dienoje. Į Žemaičių Kalvariją važiavo ne tik vyresnio amžiaus tikintieji, bet ir nemažai jaunimo. Juos lydėjo Šilalės bažnyčios kunigas Sigitas Valauskis. Nemažos grupės tikinčiųjų atvyko iš Pajūrio, Kvėdarnos, Laukuvos, Upynos, Varsėdžių parapijų, vadovaujamos kunigų Mykolo Petrausko, Juliaus Meškausko, Kęstučio Motiejaičio, Prano Bartasūno, Antano Gutkausko.

Votyvą Žemaičių Kalvarijos Bazilikoje aukojo Kvėdarnos parapijos klebonas kun. J.Meškauskas, homiliją pasakė jaunas Kvėdarnos Švč. M.Marijos Nekaltojo Prasidėjimo bažnyčios vikaras kun. K.Motiejaitis. Giedojo Kvėdarnos bažnyčios choras.

Iškilmingas tos dienos šv. Mišias aukojo Telšių vyskupas dr. Jonas Boruta, SJ, padedamas šioje dekanato dienoje dalyvavusių kunigų. Adoravo Šilalės bažnyčios adorantės, vadovaujamos Irenos Judeikienės. Giedojo Šilalės bažnyčios choras. Homiliją pasakė vyskupas dr. J.Boruta.

Po šv. Mišių kartu su vyskupu, kuris nešė šv. Kryžiaus relikviją, generalvikaru monsinjoru Juozu Šiuriu, kunigais, Telšių kunigų seminarijos klierikais ir ką tik įšventintais kunigais bei būsimaisiais klierikais, baigusiais Žemaičių Kalvarijos propedeutinį (vienerių metų parengiamąjį) kursą, Šilalės dekanato tikintieji didžiule procesija pasuko į Žemaičių Kalvarijos kalnus apmąstyti Kristaus kančios ir mirties ant kryžiaus. Eisenoje su tikinčiaisiais giedojo Varsėdžių parapijos choras.

Šilalės dekanato tikintieji taip pat dalyvavo Žemaičių Kalvarijoje tą dieną įvykusiame Telšių Vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijos ir jai priklausančio propedeutinio kurso mokslo metų užbaigime. Vyskupas J.Boruta, dalyvaujant seminarijos dėstytojams, seminaristams, propedeutinį kursą baigusiems jaunuoliams ir jų vadovui kun. Jonui Ačui, kun. Andriejui Sabaliauskui bei kitiems jauniesiems kunigams, šiais metais baigusiems Telšių Vyskupo V.Borisevičiaus kunigų seminariją, įteikė magistro diplomus ir savo dekretu paskelbė jų darbo vietas. Na, o šventinimai į kunigus ir diakonus prieš tai vyko Telšiuose. Žemaičių Kalvarijoje pagal jau susiklosčiusią tradiciją dekanato dienoje vyko tik mokslo metų užbaigimas.

Pranciškus ŽUKAUSKAS

Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija