Atnaujintas 2006 birželio 28 d.
Nr.49
(1449)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Naujų iššūkių akivaizdoje

Jau baigėsi Lietuvos vyskupų vizitas Ad Limina Apostolorum. Paskutinis ir svarbiausias įvykis buvo baigiamasis susitikimas su popiežiumi Benediktu XVI, įvykęs penktadienio, birželio 23 dienos, vidudienį. Jame dalyvavo visi devyni Lietuvos vyskupai, septyni ordinarai ir du augziliarai, taip pat tomis dienomis vykusį vizitą Ad Limina irgi užbaigiantys Latvijos vyskupai bei Estijos Apaštališkasis administratorius.


Europos vizija Jono Pauliaus II akimis

Jonas Kazimieras Burdulis

Tokiu pavadinimu konferenciją, skirtą Jono Pauliaus II mirties metinėms, birželio 1 dieną Vilniuje surengė Lenkų institutas Lietuvoje. Iš Lenkijos skaityti pranešimų atvyko dr. Pavelas Milcarekas, dr. Pavelas Skibinskis, kun. Jaroslavas Vojtkunas ir tėvas Maciejus Ziemba, OP. Iš Lietuvos pranešimus skaitė Vytautas Ališauskas, dr. Irena Vaišvilaitė, Lietuvos ambasadorius prie Šventojo Sosto Algirdas Saudargas, sveikinimą atsiuntė vyskupas Jonas Boruta, SJ.


Verslo plano ,,Lietuvos Respublika“ žlugimas?

Daugelis liberaliųjų ir kairiųjų politologų skelbia A.Brazausko eros pabaigą ir naujos moralios politikos perspektyvas. Tačiau nėra taip paprasta sugriauti tai, kas buvo kuriama okupacijos metais, o dėl liberalių įstatymų KGB bendradarbių ir komunistų partijos bonzų atžvilgiu įtvirtinta jau nepriklausomoje Lietuvoje. Korupcinė žmonių išnaudojimo sistema, sukurta savo siaurų ,,grupės draugų“ interesams tenkinti ir įtvirtinta siekiant ne tik pasipelnyti, bet ir visada būti pasirengusiems persiorientuoti į Rytų politiką, kur yra traukos centras Putino asmenyje. Neturime užmiršti A.Brazausko ir jo komandos šaknų. Partinė komunistinė praeitis paliko gilų pėdsaką jų sąmonėje. Jiems labai sunku suvokti demokratinės valstybės modelį, bet jeigu jau tokia ,,blogybė“ atsirado, tai reikia kuo greičiau sugebėti ją paversti kontroliuojama, nes nuo planinės ekonomikos laikų nieko nauja tie strategai nesugalvojo.


Pritarimas dėl baudžiamosios bylos atnaujinimo ir iškėlimo Juozui Olekai

LR Prezidentui Valdui Adamkui, LR Generaliniam Prokurorui Algimantui Valentinui

Mes, „Vyčio“ apygardos partizanų atminimo obelisko atidengimo iškilmių dalyviai, prisimindami kovotojus dėl Lietuvos Nepriklausomybės, žuvusiuosius ir nukentėjusiuosius, reiškiame jiems didelę pagarbą už auką Tėvynei. Meldžiame Aukščiausiąjį paramos, paguodos ir tvirtybės ginant ir įteisinant Lietuvos Nepriklausomybę.


V.Landsbergis klausia apie galimą ES taikos misiją Čečėnijoje

Birželio 21 dieną Europos Parlamento užsienio reikalų ir saugumo komitete buvo išklausyta informacija apie Europos Sąjungos taikos misiją maištingoje Aceh provincijoje Indonezijoje. Diskusijų metu misijos vadovas P.C.Feithas atsakė į Europos Parlamento narių klausimus.


Paminėtos sukilimo metinės

1941 m. birželio 23 d. sukilimo
aukų pagerbimas miesto senosiose
kapinėse Vytauto prospekte,
prie paminklinio kryžiaus

Oficialusis, iškilmingas 1941 m. birželio 23-iosios sukilimo 65-ųjų metinių minėjimas prasidėjo Kaune praėjusį penktadienį, 10 val. ryto, šv. Mišiomis Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčioje už žuvusius, mirusius, nukankintus istorinio sukilimo dalyvius. Kun. Artūras Kazlauskas, aukojęs šv. Mišias, pamoksle pabrėžė Lietuvos sukilimo 1941 m. birželio 23-iosios reikšmę kaip sąmoningą lietuvių siekį neprarasti valstybingumo, parodyti pasauliui, kad Lietuva nesusitaikė su sovietine okupacija ir tautos genocidu.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija