Atnaujintas 2006 liepos 14 d.
Nr.53
(1453)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Panevėžio vyskupijoje

Rokiškio dekanate

Bažnyčios varpų šventinimo šventė

Sutikus svečius (iš kairės):
kan. Gerhardas Langė, apaštalinis
nuncijus arkivyskupas Peteris
Stephanas Zurbrigenas, Panevėžio
vyskupas Jonas Kauneckas
ir Pandėlio klebonas kun. Kostas Balsys

Pandėlys. Švč. Mergelės Marijos Vardo bažnyčios šventoriuje – ąžuolo lapais apipinta pakyla su joje įtvirtintais keturiais dideliais varpais. Virš tako, vedančio į šventovę, taip pat išpuošto ąžuolo lapų girlianda, – gausybė mažyčių varpelių. Išeinančius iš bažnyčios po šv. Mišių lydi jaunimo skambinamų varpelių garsai. Visa tai buvo galima pamatyti ar išgirsti varpų, kurie atkeliavo iš Vokietijos, šventinimo iškilmėse Pandėlyje sekmadienį, liepos 9 dieną.


Telšių vyskupijoje

Palangos dekanate

Išvyka į atlaidus Žemaičių Kalvarijoje

Palanga. Palangos dekanatas buvo atsakingas už liepos 7 dienos atlaidus Žemaičių Kalvarijoje. Tą dieną į atlaidus vykti pageidaujančius pasauliečius daugiau nei savaitę kasdien po šv. Mišių surašinėdavo Marijos legiono vadovė Bronė Maseliūnaitė ir narė Aldona Petravičienė. Užsirašė daug parapijiečių ir net Palangoje per karščius atostogavusių svečių. Talpiu autobusu važiavusių maldininkų maldoms vadovavo nenuilstančioji Birutė Grigienė. Ji surasdavo ir pasiūlydavo daug maldos intencijų: buvo meldžiamasi už klierikus, Palangos kleboną, kitus kunigus, už Telšių vyskupą, už pamiršusius maldą artimuosius, gimines, draugus, už sveikatą praradusius, už pačių maldininkų sėkmingą kelionę ir t.t. Gal todėl kelionė karštą vasaros dieną neprailgo ir baigėsi laimingai.


Vilkaviškio vyskupijoje

Palaimintojo Jurgio Matulaičio minėjimas atlaiduose

Maldininkai iš Lenkijos
Varmijos arkivyskupijos

MARIJAMPOLĖ. Liepos 9 dieną Šv. arkangelo Mykolo Mažojoje Bazilikoje prasidėjo Palaimintojo Jurgio Matulaičio, MIC, paminėjimas – aštuonias dienas truksiantys atlaidai. Pirmąją atlaidų dieną, vadovaujant vyskupui Juozui Žemaičiui, MIC, įvyko padėkos už Palaimintojo Jurgio užtarimu gautas malones pamaldos. Tikintieji gyvai liudijo apie gautąsias malones užtariant Palaimintajam ir dėkingumo ženklan paaukojo papuošalus ir įvairius dirbinius – votus: sidabrinės širdys byloja apie atgimusią šeimoje tarpusavio ir Dievo meilę, įvairios kūno dalys iš taurių metalų – apie pagijimus, kryžiai – apie sustiprėjusį tikėjimą ir kitas malones. Labiausiai jaudinantys yra motinų ir žmonų liudijimai apie savo vaikus ir vyrus, grįžtančius prie Dievo ir Bažnyčios. Palaimintojo Jurgio rūpestis tautos ir šeimos dora, socialiniu teisingumu, jo pavyzdžio ir užtarimo vaisiai juntami ir šiandien.


Lazdijų dekanate

Garbino Jėzų Švč. Sakramente

LAZDIJAI. Liepos 2 dieną grakšti ir balta lyg gulbė legendinė Kryžių koplyčia į Petrinių atlaidus sukvietė maldininkus iš visos Lietuvos. Šv. Mišias aukojo Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvila. Jam talkino vyskupo generalvikaras mons. Arūnas Poniškaitis. Šv. Mišiose nuostabiai giedojo Lazdijų kamerinis choras „Gaustas“ (vadovė B.Vžesniauskienė). Maloniu balsu ir gerumu spinduliuojančia šypsena vyskupas kvietė susirinkusiuosius paruošti savo širdis priimti Kristų, nes Viešpats yra Tiesos ir Gėrio šaltinis.


Kauno arkivyskupijoje

Jonavos dekanate

Bažnyčios gimtadienis

Kauno arkivyskupą Sigitą
Tamkevičių su duonos kepalu
sutiko Žeimių seniūnas
Faustas Pilipavičius

ŽEIMIAI. Šeštadienį, liepos 8 dieną, čia iškilmingai paminėtas Švč. M. Marijos Gimimo bažnyčios šimtmetis. Šventė prasidėjo vidurdienį Kauno arkivyskupo Sigito Tamkevičiaus sutiktuvėmis prie šventoriaus vartų. Ganytoją pasitiko klebonas kun. Audrius Mikitiukas, o duonos kepalą arkivyskupui įteikė Žeimių seniūnas Faustas Pilipavičius. Suėjus į bažnyčią klebonas visiems trumpai priminė bažnyčios istoriją.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija