Atnaujintas 2006 liepos 21 d.
Nr.55
(1455)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Libanas liepsnoja

Dešimtys tūkstančių užsienio šalių ir Libano piliečių po besitęsiančių Izraelio oro atakų bėga iš Libano. Sprendžiant iš Izraelio vadovų pareiškimų, atakos prieš Libaną ir jame esančias „Hizbollah“ organizacijos bazes bus tęsiamos. Į Briuselį su ES vadovais tartis atvykęs Jungtinių Tautų (JT) generalinis sekretorius Kofis Ananas pasiūlė įvesti į Libano ir Izraelio pasienį tarptautines pajėgas, kad būtų sustabdytas konfliktas. Izraelio vicepremjeras Šimonas Peresas gana skeptiškai vertino JT generalinio sekretoriaus pasiūlymą ir priminė, kad tokios pajėgos į Libaną jau buvo įvestos, tačiau jos buvo bejėgės sustabdyti „Hizbollah“ teroristus.


Pchenjano „dovanėlė“

Stalinistinis Šiaurės Korėjos režimas – bene paskutinis stalinizmo židinys pasaulyje, be komunistinės Kubos. Tai tikriausiai uždariausia pasaulio valstybė. Uždara labiau nei buvo Sovietų Sąjunga, apsitvėrusi geležine uždanga. Gyventojai paversti tikrais vergais, įpareigoti sekti ir skųsti vienas kitą, netgi artimiausius gimines, jeigu tie „neteisingai“ ir nepagarbiai atsiliepia apie „brangųjį vadą“ Kim Čen Irą ar jo velionį tėtušį, buvusį didįjį Stalino draugą Kim Ir Seną. Gyventojams netgi draudžiama kabinti užuolaidas ant savo butų langų, kad kiekvienas galėtų matyti, kas dedasi už jų. Taip pat privalo būti nuolat įjungti visi radijo taškai, jog gyventojai galėtų visą laiką klausytis „brangiojo vado“ kalbų bei nurodymų. Šiaurės Korėjos gyventojai nuolat badauja ir maitinasi tik saujele ryžių ar valgomomis žolėmis bei šaknelėmis.


Įvertinimas

Estijos Viru mieste įvykusiame kovotojų už Estijos laisvę susitikime Estijos vyriausybės vadovas Andrus Ansipas pareiškė: „Jūsų kova buvo tikras žygdarbis, kurį būtina aukštai ir tinkamai vertinti dabar ir ateityje. Ir nors Estijos Respublikos nepriklausomybė tada nebuvo atkurta, jūsų kova buvo ir yra didelis indėlis į tai, kad estų tauta per visą sovietinės okupacijos laikotarpį siekė laisvės. Jūs apgailestaujate, jog pralaimėjote šią kovą, tačiau faktiškai jūs ją laimėtoje. Laimėjote jūs ir visa estų tauta. Dabar Estijos valstybingumas atkurtas tais pačiais pagrindais, kaip to norėjo Juris Uluotsas ir visa tauta. Tai yra ir jūsų istorinis nuopelnas visai estų tautai“. Estijos premjeras A.Ansipas taip pat pabrėžė, jog negalima sutikti su tais, kurie iki šiol nemato prasmės J.Uluotso, Oto Tiefo ir kitų, kurie bandė atkurti Estijos Respublikos nepriklausomybę, veiksmuose. „Kaip galima nematyti prasmės tame, kad šie žmonės vykdė savo pareigą estų tautai ir Estijos valstybei?“ – sakė Estijos premjeras.


Kur Lukašenkos klano pinigai?

Baltarusijos „tėtušis“ A.Lukašenka išsityčiojo iš JAV prezidento Džordžo Bušo nurodymo imtis tam tikrų finansinių sankcijų prieš dešimt Baltarusijos valdžios ir A.Lukašenkos aplinkos pareigūnų, kaltinamų demokratijos slopinimu Baltarusijoje. Kitaip tariant, JAV prezidentas įsakė nedelsiant blokuoti visas jo dekrete įvardytų asmenų sąskaitas JAV bankuose. Kompanijoms ir JAV piliečiams uždrausta turėti kokių nors reikalų su nurodytais asmenimis. Dž.Bušo „juodąjį sąrašą“ pradeda pats prezidentas A.Lukašenka. Toliau jame įrašyti Baltarusijos KGB viršininkas Stepanas Suchorenka, valstybinio radijo ir televizijos šefas Aleksandras Zimovskis, prezidento administracijos vadovo pavaduotoja Natalija Petkevič, A.Lukašenkos patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Viktoras Lukašenka (A.Lukašenkos sūnus) ir pagaliau senas kagėbistas dešinioji „tėtušio“ ranka Viktoras Šeimanas bei kiti.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija