Atnaujintas 2006 liepos 26 d.
Nr.56
(1456)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Druskininkuose – tapytojų pleneras

Viktoras Šatas tapo paveikslą

Dalis plenero dalyvių (iš kairės):
galerijos vadovė Riina Nedzelskienė,
tapytojai Viktoras Šatas
ir Vida Krištolaitytė bei tapybos
stebėtoja Almutė Nedzelskytė

Jį suorganizavo Nacionalinio M.K.Čiurlionio dailės muziejaus V.K.Jonyno galerija, kurioje dirba dailininkė Riina Nedzelskienė, kilusi iš Estijos.

Kadangi prieš devynerius metus šį pasaulį palikdamas V.K.Jonynas pageidavo jo vardo galerijoje nuolat organizuoti įvairių šalių ir skirtingų meno sričių menininkų plenerus, konferencijas, tai tą dabar ir stengiamasi daryti. Šiuo metu čia veikia daug dešimtmečių Australijoje gyvenančio dailininko Adolfo Vaičaičio, gimusio 1915 metais, ekslibrisų paroda. Garbaus amžiaus autorius vasarą gyvena Šiauliuose ir dalyvavo atidarant parodą.

Šiame trečiajame tarptautiniame savaitę trukusiame plenere dailininkus su paletėmis, teptukais buvo galima sutikti prie etiudininkų gražiuose Druskininkų kampeliuose. Darbavosi į tėvynę iš JAV atvykusi Vida Krištolaitytė, vilnietis Viktoras Šatas bei Jūratė Kazakevičiūtė iš Druskininkų. O kai kuriomis dienomis jie galerijoje prie molbertų su teptukais praleido daug valandų. Kadangi Kultūros ministerija neparėmė šio projekto, o jis vis vien vyko, R.Nedzelskienei teko ieškoti rėmėjų. Sunkiai sekėsi. Daugiausia parėmė UAB „Draugystės“ sanatorija. Čia dailininkams davė ne tik nemokamus pietus, bet ir leido maudytis baseine. (Taigi paaiškėja, kaip Druskininkuose vertinami menininkai.)

Paskutinę dieną plenero dalyviai iš sukurtų darbų surengė parodą, iš kurios po vieną darbą jie privalėjo palikti rėmėjui.

Kitais metais bus pažymimas V.K.Jonyno gimimo 100-metis. Ta proga numatyta sakralinio meno paroda.

Algimantas Žižiūnas

Druskininkai

Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija