Atnaujintas 2006 liepos 28 d.
Nr.57
(1457)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Brangi šventė

Baisogalos bažnyčioje
per Pirmosios Komunijos šventę

Kas gali pamiršti Pirmosios Komunijos šventę?

Dievo namuose gausybė gėlių, ant altorių dega žvakelės, vargonų muzika, šventos giesmės, baltos suknelės, rūtų vainikėliai, žvakelės ir rožiniai rankose. Berniukai ir mergaitės pasitempę kaip niekad – laukia susitikimo su brangiuoju Svečiu. Šventiškas jaudulys ir padrąsinantys tėvelių žvilgsniai… Kaip gražu, šventa ir didinga!

Ši šventė lieka atminty ir sielose ne tik šiems dešimtmečiams, bet jų ir tėveliams, močiutėms, seneliams, mokytojams ir parapijiečiams, ta proga gausiai susirinkusiems. Ateina nauja katalikų pamaina.

Penkiasdešimt keturi Baisogalos parapijos vaikai, padedant mūsų klebonui kun. Tomui Kedušiui, monsinjorui Pranciškui Ščepavičiui, gerosioms mamytėms ir rūpestingoms močiutėms, krikšto motinėlėms, kantriai ruošėsi šiam susitikimui su Dievu. Saulėtą ir karštą liepos sekmadienį iškilmingai žengė į Baisogalos Švč. Trejybės bažnyčią. Šv.Mišias aukojo parapijos klebonas kun. T.Kedušis. Giedojo bažnyčios choras, vadovaujamas mūsų energingojo vargonininko Romualdo Juzukonio. Garbės himną, Atnašų ir Komunijos giesmeles giedojo patys vaikai, pritariant mokytojai gitara. Jie skaitė skaitinius, Visuotinę maldą, nešė atnašas. Visų veiduose spindėjo džiaugsmas. Išsipildė mažųjų svajonė – turėti Dievą širdyje. Tai malonės turtas: Jėzus Ostijoje pirmą kartą ateina į žmogaus širdį. Nieko nėra gražesnio, kaip matyti vaikus, einančius susitikti su Kristumi šv. Komunijoje. Ak, kaip būtų gerai, kad ši draugystė su Jėzumi nepasibaigtų su Pirmosios Komunijos švente! Kad, tėvelių paraginti arba ir patys sąmoningai, jaunieji katalikai ateitų susitikti su geruoju Jėzumi, kuris atgaivina, sustiprina, numalšina sielos alkį, padeda išvengti klaidų gyvenime ir dovanoja tikrąjį džiaugsmą.

Prašykime gerąjį Jėzų ir Motinėlę Mariją, kad šių vaikų širdelėse tikėjimas pražystų ir būtų kupinas tikrojo džiaugsmo!

Giedrė MUCHLICKIENĖ,
Baisogalos vidurinės mokyklos tikybos mokytoja

Kazio Strolio nuotrauka

Baisogala, Radviliškio rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija