Atnaujintas 2006 liepos 28 d.
Nr.57
(1457)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Tarptautinėje stovykloje

Maltos ordino pagalbos tarnyba – viena seniausių ir gerbiamiausių organizacijų visame pasaulyje. 900 metų istoriją skaičiuojantis Maltos ordinas vykdo socialinę veiklą daugelyje pasaulio šalių. Tuo pačiu tikslu, kurį atspindi Maltos ordino devizas – „Tikėjimo išsaugojimas ir pagalba vargstantiems“ maltiečiai jau keturiolika metų dirba ir Lietuvoje. Į veiklą įsitraukę 400 savanorių sėkmingai vykdo socialinę veiklą: „Maistas ant ratų“, ligonių slauga namuose, vaikų dienos centrai, socialinės virtuvės, aktyviai veikia jaunieji maltiečiai. Jie lanko vienišus senelius ir neįgaliuosius, organizuoja laisvalaikį vaikams iš socialiai remtinų šeimų.

Be to, kasmetėje maltiečių organizuojamoje neįgaliųjų stovykloje, kuri šįkart vyko Čekijoje, neseniai dalyvavo ir marijampoliečiai. Septynių asmenų grupėje bendrą kalbą rado ir kartu įspūdžius išgyveno įvairaus amžiaus dalyviai iš Lietuvos: nuo 20 iki 65 metų. Liepos 2-5 dienomis vykusioje stovykloje kiekvienas neįgalusis turėjo po savo palydovą.

„Grįžom susižavėję. Daug keliavome, daug pamatėme, daug gražių akimirkų išgyvenome, turėjome iš ko apsimokyti, kaip dirbti su neįgaliaisiais“, – sakė Marijampolės maltiečių vadovė Marija Miliauskienė.

Stovyklos dalyviai atvyko iš Vengrijos, Vokietijos, Lietuvos ir Čekijos. M.Miliauskienę ypač žavėjo jaunieji čekų maltiečiai, kurie su tokiu rūpesčiu ir begaliniu atidumu rūpinosi neįgaliaisiais dalyviais.

Stovykloje buvo organizuojamos kelionės, vyko įspūdingos šv. Mišios, lietuviai susipažino su savo kolegomis iš kitų šalių. Stovyklos dalyviai tapo įspūdingo renginio „Geros valios žmonių koncertas“ stebėtojais. Žymios Čekijos asmenybės – politikai, sportininkai, kultūros specialistai – kvietė šalies gyventojus, skambinant nurodytu skambučiu, remti neįgaliuosius.

Ketvirtą dieną iš visos Čekijos Velehrado mieste susirinko keli tūkstančiai neįgaliųjų, lydimi savanorių, ne tik maltiečių. Palaiminti šv. Mišiose, jie visi išsirengė į piligriminę kelionę. Lietuvos atstovai patraukė jau kitu keliu – per Austriją, Slovakiją – į Lietuvą.

Asta BORUSEVIČIŪTĖ,
Ryšių su visuomene ir jaunųjų maltiečių referentė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija