Atnaujintas 2006 liepos 28 d.
Nr.57
(1457)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Mintys apie spaudą

Šiandien Lietuvoje leidžiama per 100 įvairių periodinių leidinių – laikraščių ir žurnalų. Man rodos, ne visus skaitydamas gali nesusipurvinti širdies ir proto, o kai kuriuos tik pavarčius norisi nusiplauti rankas. Tačiau yra gerų žurnalų ir laikraščių, kurie padeda orientuotis gyvenime, jį geriau pažinti, pamilti, kas dora, kilnu, gražu, patriotiška, išlikti žmogumi. Tokia yra „Kregždutė“, skirta vaikams, ir „XXI amžius“. Yra ir daugiau geros periodinės spaudos, bet šitie man geriausiai pažįstami, nes juos skaitau, prenumeruoju. Tiesa, „XXI amžių“ prenumeruoju mėnesiui, po to prenumeratą pratęsiu dar mėnesiui. Tokias sąlygas diktuoja mano gaunama pensija. Be minėtų laikraščių, dar prenumeruoju „Lietuvos aidą“, „Gimtinę“ ir rajono laikraštį.

„XXI amžius“ – katalikiškos krypties patriotinis laikraštis. Jame nėra nešvankybių, amoralumo, o propaguojama dora, patriotizmas, tikėjimas, geri ir gražūs santykiai, pasiaukojimas. Pasakojama apie įvykius vyskupijose, politinius įvykius Lietuvoje ir pasaulyje, yra poezijos, žinių apie literatūrą, sportą, žymius žmones, pristatomos skaitytojų nuomonės. „XXI amžiuje“ bendradarbiauja žymūs žmonės. Tai įdomus laikraštis su priedais: „Atodangos“, „Kristus ir pasaulis“, „Pro vita“, „Sidabrinė gija“, „Žvilgsniai“, „Už laisvę“, „Horizontai“. (Girdėjau, kad yra leidžiamas „Katalikas“.) Žinoma, „Horizontai“ ne visiems suprantami, ypač jų išsamūs analitiniai straipsniai.

Kiekvienas lietuvis katalikas, jeigu jam brangi Lietuvos nepriklausomybė, laisvė, rūpinasi Lietuvos ateitimi, jos vienybe, gerove, prenumeruoja ir skaito „XXI amžių“, kurį aš skaitau nuo 1997 metų. Juo esu patenkintas, džiaugiuosi ir kitiems patariu prenumeruoti bei skaityti. Sakoma, galima pažinti žmogų, suprasti jo pasaulėžiūrą, gal net dorovę pagal jo skaitomą spaudą. Tai tiesa. Vadinasi, jei esi doras, tikintis, patriotiškai nusiteikęs lietuvis, negali neprenumeruoti ir neskaityti tikrai tautinio ir krikščioniško ir jokiu būdu nekosmopolitiško „XXI amžiaus“. Tikėk, jis sustiprins tavo troškimus, padės juos realizuoti, orientuotis gyvenime.

Vincas STEPONAVIČIUS

Krekenava, Panevėžio rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija