Atnaujintas 2006 rugpūčio 18 d.
Nr.61
(1461)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Popiežius Benediktas XVI vadovavo Žolinės iškilmei

Antradienį Katalikų Bažnyčios liturginiame kalendoriuje buvo minima Žolinė - Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų liturginė iškilmė. Tą dieną popiežius Benediktas XVI Marijai, Taikos karalienei, pavedė visos žmonijos sielvartą dėl kiekvienos pasaulio vietos, kurioje kenčiamas smurtas. Tačiau Šventasis Tėvas ypatingo Švč. M.Marijos užtarimo meldė keturioms konkrečioms situacijoms, kurios šiuo metu kelia didžiausią tarptautinės bendruomenės ir Šv. Sosto rūpestį - Libanui, Šventajai Žemei, Šri Lankai ir Irakui.


Sąmokslo pasekmės

Hitrou oro uoste – spūstis

Praėjusios savaitės viduryje areštavus mažiausiai 24 žmones, daugiausia Didžiosios Britanijos piliečius – musulmonus, įtariamus dalyvavus sąmoksle susprogdinti bene dešimt keleivinių lėktuvų, – Londono ir kituose Anglijos oro uostuose buvo įvesta labai griežta keleivių ir jų bagažo kontrolė. Musulmonų savižudžiai planavo susprogdinti lėktuvus vadinamosiomis skystomis bombomis, kurias labai sunku aptikti.


Ugnies nutraukimas ar atokvėpis?

Libanietis, per Izraelio bombardavimą
netekęs namų ir šešiolikos artimųjų
Reuters ir AFP nuotraukos

Po daugiau kaip mėnesį trunkančio Izraelio ir „Hisbollah“ ginkluoto konflikto, nusinešančio vis daugiau žmonių gyvybių iš abiejų pusių, Jungtinių Tautų Saugumo Taryba po ilgų ir dramatiškų užkulisinių derybų pagaliau priėmė revoliuciją, raginančią abi konflikto puses nutraukti ugnį. Taip pat Izraelis raginamas išvesti savo kariuomenę iš Libano. Paradoksas, bet jau kitos dienos rytą Izraelis pradėjo naują plataus masto karinę operaciją Libane, kuri, turėjo užsitęsti net keletą savaičių. Bent jau tokia buvo Izraelio kariškių nuomonė. Nors visos penkiolika JT Saugumo Tarybos narių vienbalsiai priėmė rezoliuciją dėl ugnies nutraukimo, nemažai ST narių labai abejoja, ar kariaujančios šalys kreips į ją dėmesio.


Dviejų Viktorų tandemas?

Pasibaigus užsitęsusiai vyriausybės krizei Ukrainoje ir ministru pirmininku tapus promaskvietišku laikomam Regionų partijos lyderiui Viktorui Janukovičiui, pastebimas įdomus reiškinys. Rusijos žiniasklaida iš pradžių ėmusi mušti pergalės būgnus ir net skelbti, jog neilgai trukus ir Ukraina taps tarsi lukašenkiška Baltarusija, dabar pastebimai praranda tokį optimizmą.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija