Atnaujintas 2006 rugpjūčio 30 d.
Nr.64
(1464)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Pažaislio šventovė laukia paramos

Kristina BORKERTAITĖ

Graži ir įspūdinga buvo paskutinė
vasaros šventė Pažaislyje

Greitai prabėgo vasara, dalijanti paskutinius kaitrius saulės spindulius ir vis dažniau atostogų planus skandinanti lietuje. Graži ir įspūdinga buvo paskutinė vasaros šventė, – Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų, – Lietuvoje žinoma Žolinės vardu.

Pirmą kartą švęsti Švč. M.Marijos Ėmimo į dangų atlaidų kauniečiai ir miesto svečiai rinkosi į Pažaislį. Tikintieji ne tik dalyvo šv. Mišiose, kurias aukojo Kauno arkivyskupas Sigitas Tamkevičius, drauge su juo koncelebravo svečiai iš JAV, Čikagos arkivyskupo vikaras vyskupas Gustavas Garcia Siller, taip pat keliolika miesto parapijų kunigų. Susirinkusieji turėjo galimybę klausytis Kauno valstybinio choro, diriguojamo Petro Bingelio, koncerto. Įvairiais lietuvių ir užsienio kompozitorių kūriniais svečius džiugino Irena Milkevičiūtė, Asmik Grigorian, Bernardas Vasiliauskas.


Meną jaučiantys rankomis

Benjaminas ŽULYS

Atsiveria Lietuvos dailininkai

Neįprastą parodą – „Liečiu – matau“ – Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje surengė Lietuvos dailės muziejaus Meno pažinimo centras bei Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjunga. Tai vienas ilgalaikės meninio ugdymo programos „Pažinti meną pojūčiais“ renginių. Tai reiškia, kad neregys ar blogai matantis žmogus gali meno kūrinius pajausti juos lytėdamas rankomis. Tiesa, šios tradicijos šaknys dar ne itin gilios, ir jos laukia dar aktyvesnė veikla.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija