Atnaujintas 2006 rugsėjo 1 d.
Nr.65
(1465)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Kaimiečiai kantrūs...

Justinas ADOMAITIS

Pažangaus ūkio savininkė
Ona Baltrušaitienė

„Artėja dar vienas kaimo ir miesto žmonių supriešinimas“, – sako Babtų seniūnijos (Kauno r.) ūkininkė Ona Baltrušaitienė. Ir ši takoskyra, pasak pažangaus pieno ūkio savininkės, atsiras dėl žadamos išmokėti kompensacijos už šiųmetės sausros žemės ūkiui padarytus nuostolius. Tačiau visame pasaulyje ūkininkas yra valstybės remiamas, nes maisto produktų gamyba kaime yra nuostolinga. Nustačius tikras kainas, miesto vartotojas neįpirks pieno, duonos, mėsos, daržovių, kils neramumai, o jų visos valdžios bijo.


Triušininkystė: nauda ir grožis

Benjaminas ŽULYS

Vienija draugija

Kaune, Lietuvos veterinarijos akademijos kiemelyje, buvo surengta respublikinė veislinių triušių vasaros paroda. Ją organizavo Lietuvos kailinių žvėrelių ir triušių augintojų draugija (LKŽTAD). Jos pirmininkas, Vilniaus pakraštyje gyvenantis triušių augintojas Aloyzas Mitrikevičius parodos atidaryme papasakojo, kad draugija vienija apie 80 narių. Nors triušius auginančiųjų esama žymiai daugiau, mat ne kiekvienas jų yra įstojęs į draugiją. Kai kurie jų laiko po kelis triušius: vieni – dėl mėsos, kailiukų, kiti dėl gražumo, sodybai paįvairinti, dėl kitų priežasčių.


Šalnų ir sausros pėdsakai

Benjaminas ŽULYS

Ne vien javai

Vienas svarbiausių rūpesčių mūsų kaime dabar – sausros padariniai. Kalbama, diskutuojama apie derliaus netektis javų ūkyje. Kai kuriuose rajonuose grūdų derlingumas, palyginti su praeitais ar dar ankstesniais metais, sumažėjo perpus. Tiesa, pavyzdžiui, Kauno rajone, dar vienoje kitoje vietovėje nuostoliai ne tokie ženklūs.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija