Atnaujintas 2006 rugsėjo 8 d.
Nr.67
(1467)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Telšių vyskupijoje

Klaipėdos dekanate

Pagerbė parapijos globėją šv. Kazimierą

Vyskupas Jonas Boruta, SJ,
teikia Sutvirtinimo sakramentą

Grigališkojo choralo
giedotojai šv. Mišių metu

Procesija aplink bažnyčią

Parapijiečių padėkos žodžiai ir gėlės
kun. Egidijui Arnašiui
Autoriaus nuotraukos

Klaipėda. Rugpjūčio 26-ąją Šv. Kazimiero parapijoje vyko parapijos šventė. Gražų šeštadienio vakarą susirinkę jaunieji parapijiečiai, kurie visus metus rengėsi Sutvirtinimo sakramentui, laukė atvykstant Telšių vyskupo Jono Borutos, SJ. Ganytojas kalbėjo apie kasdienę maldą, sekmadienio šventimą, išpažintį, nuodugniai atskleidė Šventosios Dvasios vaidmenį krikščionio gyvenime. Po bendros maldos ganytojas suteikė Sutvirtinimo sakramentą beveik šimtui jaunuolių. Atsidėkodami už šią dovaną sutvirtintieji dovanojo raudonas rožes, kaip Šventosios Dvasios ženklą.

Sekmadienį tikintieji rinkosi pagerbti savo parapijos globėjo šv. Kazimiero, minint relikvijų perkėlimo šventę. Pamokslus atlaiduose sakė Airijos lietuvių katalikų kapelionas kunigas Egidijus Arnašius. Pamokslininkas kvietė jaunimą neprarasti budrumo ir vengti veidmainystės, dviveidiškumo. Ragino nebijoti kelti klausimų Dievui, į kuriuos atsakymus padės atrasti malda. Jaunimo ir vaikų šv. Mišiose melstasi už šeimas, buvo palaimintos gausiai susirinkusios šeimos. Nuostabiai giedojo Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės parapijos grigališkojo choralo studija. Pagrindinės šv. Mišios baigėsi didžiule eucharistine procesija apie parapijos statomą bažnyčią. Visus susirinkusiuosius džiugino didysis parapijos choras. Pasibaigus šv. Mišių aukai, į tikinčiuosius kreipėsi parapijos klebonas kun. R.Vėlavičius, jis kvietė nepamiršti savo bažnytėlės, rūpintis ja ir mylėti. Taip pat dėkojo kun. E.Arnašiui už nuoširdžius žodžius bei maldą už parapiją, prie klebono žodžių jungėsi didžiojo choro atstovai, kviesdami svečią nepamiršti šios parapijos ir dovanojo jam „Ilgiausių metų“.

Šventės prasideda ir praeina, lieka tik melsti parapijos globėją, kad savo užtarimu lydėtų statybos darbus ir visus parapijos tikinčiuosius bei geradarius.

Kun. Saulius STUMBRA

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija