Atnaujintas 2006 rugsėjo 13 d.
Nr.68
(1468)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Tėvynės sąjunga susirūpinusi dėl padėties Valstybės saugumo departamente

Pirmadienį vykusioje Tėvynės sąjungos vicepirmininkės Rasos Juknevičienės spaudos konferencijoje buvo kalbama apie susiklosčiusią padėtį Valstybės saugumo departamente. Anot R. Juknevičienės, tenka tik apgailestauti, kad akivaizdi krizė ištiko vieną svarbiausių valstybės, NATO narės institucijų.


Emigracija ir smegduobės

Vilius BRAŽĖNAS

Vargu ar atsirastų daug verslininkų, norinčių investuoti lėšų remontui pastato, kuris stovi ant vis gilėjančios ir besiplečiančios smegduobės krašto. Tačiau ir LR Vyriausybėje, ir neseniai Vilniuje vykusiame Pasaulio Lietuvių Bendruomenės (PLB) seime autoritetingai siūloma eikvoti LR palyginti mažus atlyginimus gaunančių darbuotojų ir pensininkų pinigus, kad palengvintų dėl didesnių uždarbių Lietuvą apleidusių emigrantų gyvenimą. Net aprūpinant mokytojais iš Lietuvos, mokyti užsienin išsprūdusių (gal net mokytojų?!) vaikus.


Teisingumo brūzgynuose

Vytautas LANDSBERGIS

Generalinei prokuratūrai 2004 m. kovo 3 d. iškėlus, ieškovų prašymu, kaltinamajam V.Petkevičiui baudžiamąją bylą pagal prokuroro nekvalifikuotai arba tyčiomis neteisingai nustatytą Baudžiamojo Kodekso straipsnį, Vilniaus 1-asis apylinkės teismas 2005 m. spalio 10 d. priėmė – tos klaidos pagrindu – išteisinamąjį nuosprendį. Teismas galėjo ištaisyti prokuroro klaidą arba grąžinti kaltinamąjį aktą ištaisymui Generalinėje prokuratūroje, tačiau to nepadarė, o pusantrų metų arba dėl kvalifikacijos stokos, arba tyčia gaišindamas nagrinėjo klaidingai iškeltą bylą. Tai pavirto žaidimu dėl senaties termino.


Koplytstulpis Čečėnijai

Čečėnijos Nepriklausomybės
dienos minėjimas Kaune
prie atstatyto ir pašventinto
koplytstulpio. Aminat Saijeva
(centre) laiko Čečėnijos vėliavą

Rugsėjo 6 dieną Kaune, prie VI forto esančiame Kryžių kalnelyje, minint Čečėnijos nepriklausomybės metines, susirinko grupė Čečėnijos pabėgėlių su savo vaikais. Atvyko ilgametė Čečėnijos Respublikos atstovė Lietuvoje Aminat Saijeva, Kovo 11-sios Nepriklausomybės Akto signatarai Algirdas Patackas, Algirdas Endriukaitis, Seimo narys Rytas Kupčinskas, Lietuvos Sąjūdžio Kauno skyriaus pirmininkas Zigmas Kazlauskas.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija