Atnaujintas 2006 rugsėjo 13 d.
Nr.68
(1468)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

Svetainė įkurta
2001 m. spalio 3 d.

RUBRIKOS

XXI Amžius


PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai


PRIEŠPASKUTINIS NUMERIS

XXI Amžius


REKLAMA LAIKRAŠTYJE

Reklamos kaina - tik 1,00 Lt + PVM

Pageidaujančius prašome kreiptis į Redakciją

Šiame numeryje:

Tėvynės sąjunga
susirūpinusi
dėl padėties
Valstybės saugumo
departamente

Emigracija
ir smegduobės

Teisingumo
brūzgynuose

Lydi viltis,
pažanga ir šviesa

Centralizuotas
partijų finansavimas?

Dar nepabudome

Raudonmečio
mutantai

Nauji bandymai
perrašyti istoriją

Jau reabilituojamos
okupacijos?

AR NEUŽGES
ONUŠKYJE LAISVĖS
KOVŲ DVASIA?

Tikėjimas turi vystytis tik laisvėje

Popiežius Benediktas XVI
Miunchene KNA nuotrauka

Lankydamasis savo gimtojoje Bavarijos žemėje, popiežius Benediktas XVI aukojo šv. Mišias praėjusio sekmadienio, rugsėjo 10 dienos rytą, Miuncheno parodų centre, kuriose dalyvavo apie 250 tūkst. žmonių.

„Džiaugiuosi galėdamas grįžti dar kartą į man artimas vietas, kurios padarė lemiamą įtaką mano gyvenimui, suformuodamos mano mąstymą ir jausmus: šitose vietose išmokau tikėti ir gyventi. (…) Tai proga padėkoti visiems, kurie mane vedė ir lydėjo. Dėkoju Dievui už savo gražiąją Tėvynę ir už žmones, kurie ją tokią padarė ir dabar tebedaro“, - tokiais pasisveikinimo žodžiais Šventasis Tėvas, pradėjo šv. Mišių homiliją, kurioje aptarė tikėjimo ir socialinio gyvenimo ryšio problemas.


Ekumeninio sąjūdžio galimybės ir problemos

Mindaugas BUIKA

Pasaulio Bažnyčių Tarybos
centriniame komitete –
įvairių konfesijų atstovai

Pasaulio Bažnyčių Taryba formuoja savo strategiją

„XXI amžiuje“ buvo plačiai rašyta apie vasario mėnesį Brazilijos mieste Porto Alegrėje vykusią didžiausios tarptautinės ekumeninės organizacijos – Pasaulio Bažnyčių Tarybos (PBT) – 9-ąją generalinę asamblėją, kurioje buvo išrinkta pagrindinė valdymo struktūra – 150 narių turintis centrinis komitetas – septynerių metų laikotarpiui iki generalinės asamblėjos. Didelio susidomėjimo, taip pat ir tarp katalikų, sulaukė naujojo PBT centrinio komiteto pirmasis susitikimas, vykęs Šveicarijos mieste Ženevoje nuo rugpjūčio 30 iki rugsėjo 6 dienos, kuriame svarstyta ir patvirtinta programinė strategija, skirta ekumeniniam veikimui minėtai septynerių metų kadencijai.


Neįgalūs fotomėgėjai rengiasi tapti „paparaciais“

Plenero dalyviai po apdovanojimų

Fotoaparatas tarp neįgaliųjų kasmet tampa vis populiaresnis. Tokią nuomonę susidariau kasmet dalyvaudamas jų renginiuose. Šiais metais vėl buvau pakviestas į Zyplių dvare (Šakių r.) vykusį respublikinį neįgaliųjų fotomėgėjų plenerą–seminarą.

Iki šiol Šakių rajono neįgaliųjų draugija, vadovaujant pirmininkei Danutei Aukštikalnienei, penkerius metus organizavo respublikinius neįgaliųjų fotomėgėjų parodas – konkursus. Šiais metais renginio veiklos ribos buvo išplėstos, nes buvo gauta finansinė parama, tad buvo pakviesti aktyviau besireiškiantys neįgalūs fotomėgėjai iš visos Lietuvos. Plenere dalyvavo Tauragės, Šakių, Vilkaviškio, Varėnos, Radviliškio, Trakų, Vilniaus ir Marijampolės fotografijos mėgėjai.


Koplytstulpis Čečėnijai

Čečėnijos Nepriklausomybės
dienos minėjimas Kaune
prie atstatyto ir pašventinto
koplytstulpio. Aminat Saijeva
(centre) laiko Čečėnijos vėliavą

Rugsėjo 6 dieną Kaune, prie VI forto esančiame Kryžių kalnelyje, minint Čečėnijos nepriklausomybės metines, susirinko grupė Čečėnijos pabėgėlių su savo vaikais. Atvyko ilgametė Čečėnijos Respublikos atstovė Lietuvoje Aminat Saijeva, Kovo 11-sios Nepriklausomybės Akto signatarai Algirdas Patackas, Algirdas Endriukaitis, Seimo narys Rytas Kupčinskas, Lietuvos Sąjūdžio Kauno skyriaus pirmininkas Zigmas Kazlauskas.

 
Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija