Atnaujintas 2006 spalio 18 d.
Nr.78
(1478)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Lietuvos krikščionys demokratai
pradėjo politinį sezoną

Dr. Aldona KAČERAUSKIENĖ

Lietuvos krikščionys demokratai (LKD), vadovaujami pirmininko Valentino Stundžio, rugsėjo viduryje susirinkę į Tarybos posėdį Kaune, pradėjo politinį sezoną, kuris, atrodo, bus nelengvas. Juk 2007 m. vasario 25-ąją numatyti savivaldybių tarybų rinkimai. Tarybos posėdyje išrinkta nauja valdyba, kurios pirmininku išrinktas Radviliškio meras Antanas Čepononis.


Iš ratelių – į karietą, iš karietos – į sostą

Algimantas Zolubas

Melo kojos ilgos, todėl ir jo žingsniai dideli. Tokie žingsniai itin reikalingi kopiant karjeros laiptais. Kadangi mūsų šalyje įgytus melo detektorius užrakino bent 70-iai metų trūnyti, meluoti galima į valias, mulkinti ne tik „runkelius“, bet ir aukščiausias valstybės instancijas, net patį Prezidentą.

Skaitytojui verta priminti nelabai seną istoriją, kuri visai neseniai įgijo tęstinumą Budapešte.


Ar ilgai džiaugsimės sovietiniu palikimu?

Nors Lietuva jau beveik 17 metų yra laisva ir nepriklausoma valstybė, tačiau sovietinė simbolika yra populiaresnė už lietuviškąją. Vilniuje, Pilies gatvėje, prekiaujama spalvingomis „matrioškomis“ ir marškinėliais su užrašu „CCCP“ bei „Če Gevara“ (Che Guevara), Antakalnio žiedas buvo papuoštas raudonos žvaigždės formos gėlynu, Kultūros paveldo departamentas praėjusiais metais priėmė sprendimą grąžinti sovietinę simboliką ant Aleksoto tilto Kaune, o per tarptautinį televizijos kanalą „Travel“ Grūto parkas pateikiamas kaip vienas žymiausių Lietuvą atspindinčių objektų.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija