Atnaujintas 2006 gruodžio 1 d.
Nr.90
(1490)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Drąsūs ir nepalaužiami tikėjimo liudytojai

120–osioms Kęstaičių bažnyčios gynimo metinėms

Kan. teol. lic. Andriejus SABALIAUSKAS

Lapkričio 25 dieną į Telšių rajone esantį Kęstaičių kaimą rinkosi žmonės iš įvairių Žemaitijos vietovių. Čia XVII amžiuje pastatytos bažnytėlės, rokitų vienuolyno, veikusios ligoninės ir kunigų invalidų prieglaudos vietoje, 12 val. buvo aukojamos šv. Mišios, prisimenant Kęstaičių bažnyčios gynėjus. Šv. Mišių liturgijai vadovavo Telšių vyskupas J.Boruta, SJ, koncelebravo Telšių vyskupo V.Borisevičiaus kunigų seminarijos rektorius kan. teol. lic. V. Gudeliūnas, iš Vilniaus atvykęs kun. prof. A. Narbekovas, Gargždų parapijos klebonas kan. J. Paulauskas, keletas kitų kunigų, dalyvavo Telšių vyskupo V.Borisevičiaus kunigų seminarijos klierikai.


Giesmėmis paminėjo dangiškosios globėjos šv. Cecilijos dieną

Kun. Saulius STUMBRA

Grigališkasis choralas – senas tradicijas turintis bažnytinis giedojimas. Lietuvoje yra tik keletas kolektyvų, kurie gieda, platina ir propaguoja šį giedojimą. Minėdami dangiškosios globėjos Šv. Cecilijos šventę, Kristaus Karaliaus iškilmės išvakarėse trys grigališkojo choralo kolektyvai susirinko Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje. Šventėje dalyvavo „Schola cantorum Vilnensis“ iš Vilniaus, studija iš Šiaulių bei minėtos parapijos grigališkojo choralo studija, kuri šioje parapijoje gyvuoja jau 15 metų ir aktyviai dalyvauja Telšių vyskupijos gyvenime.


Kiekvieną mėnesį – kalnas su kryžiumi

Kristina BORKERTAITĖ

Vyskupas Eugenijus Bartulis sako,
kad kryžius – pergalės ženklas

Septynerius metus kantriai nešęs kasdienybės pareigų kryžių Kauno Arkikatedroje dabartinis Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis atrado aistrą keliauti ir pajuto kalnų trauką. Per trisdešimt kelionių metų vyskupas su savo bendražygiais sukaupė nemaža patirties, patyrė daug nutikimų. Iki šiol atminties kertelėse saugo kvapą gniaužiančius prisiminimus, o albumuose – fotografijas su kelionių akimirkomis.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija