Atnaujintas 2006 gruodžio 1 d.
Nr.90
(1490)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Giesmėmis paminėjo dangiškosios globėjos šv. Cecilijos dieną

Kun. Saulius STUMBRA

Grigališkasis choralas – senas tradicijas turintis bažnytinis giedojimas. Lietuvoje yra tik keletas kolektyvų, kurie gieda, platina ir propaguoja šį giedojimą. Minėdami dangiškosios globėjos Šv. Cecilijos šventę, Kristaus Karaliaus iškilmės išvakarėse trys grigališkojo choralo kolektyvai susirinko Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje. Šventėje dalyvavo „Schola cantorum Vilnensis“ iš Vilniaus, studija iš Šiaulių bei minėtos parapijos grigališkojo choralo studija, kuri šioje parapijoje gyvuoja jau 15 metų ir aktyviai dalyvauja Telšių vyskupijos gyvenime.

Su nuostabia giesme procesijoje prie altoriaus žengė didelis būrys giesmininkų. Šv. Mišių aukai vadovavo kun. Andriejus Lazarevas, koncelebravo kun. Antanas Mačius ir kun. Saulius Stumbra. Pamoksle kun. A.Lazarevas negailėjo gerų žodžių susirinkusiems giesmininkams, savo mintimis visus kvietė žvelgti į Kristų-Visatos ir visų Karalių, kuriame viltis ir atgaiva, kuris suteikia prasmę žmogaus egzistencijai. Pasibaigus šv. Mišių aukai jungtinis giesmininkų choras susirinkusiems maldininkams dovanojo giesmių valandą. Visus šildė ir graudino virpantys balsai, o kartu tai buvo nuostabi pažintis su seniausiomis bažnytinėmis giesmėmis, ilgamete giedojimo tradicija.

Po koncertinės programos šventės dalyviai rinkosi parapijos patalpose pabendrauti, pasidalyti ateities vizijomis, aptarti būsimus projektus. Visada džiugu pabūti bendraminčių būryje, tad belieka viltis, kad draugystės ryšiai tvirtės ir įkvėps jėgų vis labiau gilintis į bažnytinio giedojimo lobynus.

Klaipėdos Šv. Kazimiero parapijoje Kristaus Karaliaus išvakarėse šventinį koncertą tikintiesiems dovanojo Latvijos karinio laivyno pučiamųjų orkestras. Kolektyvas, vienijantis per trisdešimt narių, nuostabiai darniai atliko šiuolaikinių ir klasikinių autorių sakralinės muzikos kūrinius. Didingais bažnyčios skliautais liejosi muzikos garsai tikintiesiems dovanodami net džiaugsmo bei graudulio ašarą. Negailėjo klausytojai aplodismentų, o parapijos klebonas kun. Romualdas Vėlavičius visos bendruomenės vardu dėkojo už nuostabų koncertą, dovanodamas atminčiai parapijos kalendorius, kvietė nepamiršti kelio į šią parapiją. Atsidėkodami svečiai atliko dar vieną nuostabų kūrinį.

Klaipėda

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija