Atnaujintas 2006 gruodžio 22 d.
Nr.96
(1496)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Adventinė savaitė kunigų seminarijoje

Klierikai susikaupę dalijo
žvakeles tikintiesiems

Jau tapo tradicija, kad Kauno kunigų seminarijos bendruomenė pakviestų miesto tikinčiuosius į Advento meditaciją Švč. Trejybės (seminarijos) bažnyčioje. Maldos ir susikaupimo vakare dalyvavo Kauno arkivyskupas Sigitas Tamkevičius, Kauno kunigų seminarijos rektorius kun. Aurelijus Žukauskas. Meditacijai vadovavo kunigas Artūras Kazlauskas, giedojo seminarijos klierikų choras.

Kun. A.Kazlauskas labai aiškiai ir paprastai nusakė šios meditacijos tikslą – pabūti drauge ir kartu išgyventi Adventą – Kristaus atėjimo laukimą. Būsimieji kunigai skaitė Šventojo Rašto ištraukas apie Izaijo, Elijo, Jono Krikštytojo, Švč. Mergelės Marijos vaidmenį Išganymo istorijoje.

Meditacijos metu vadovautasi žodžiais: „Meldžiame, Viešpatie, įkvėpk troškimą, užsidegus Tavo Dvasia, skaidriais žibintais šviesti kelią ateinančiam Kristui“. Bažnyčios prietemoje gausiai susirinkę tikintieji pabuvo drauge, išgyveno laukimo slėpinį, apmąstydami Kristaus atėjimą. Klierikai po kiekvieno skaitinio nešė degančias žvakeles ir jas dalijo susirinkusiems žmonėms. Netrukus taip visus apdalijo žvakelėmis ir nušvietė visą bažnyčios erdvę ir tikinčiųjų veidus. Šias žvakeles buvo patarta parnešti į savo namus, kad nuo jų šviesa sklistų į artimųjų, giminių, pažįstamų namų židinius, priartindama visos žmonijos didžiąją šventę – Jėzaus Kristaus gimimą.

Būsimieji kunigai prie bažnyčios durų dėkojo žmonėms už apsilankymą ir linkėjo Dievo palaimos.

Kazimieras DOBKEVIČIUS

Kaunas

Autoriaus nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija