Atnaujintas 2006 gruodžio 29 d.
Nr.97
(1497)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Paroda „Kalėdų belaukiant“

Advento edukacinius užsiėmimus
vedė Eucharistinio Jėzaus seserų
kongregacijos vienuolė Edita-Regina
Teresiūtė, SJE (dešinėje)

Varniuose, Žemaičių vyskupystės muziejuje, gruodžio mėnesį vyko edukacinė programa „Kalėdų belaukiant“. Šią Advento edukacinę programą sudarė trys simbolinės dalys: „Advento vainikas“, „Kalėdaičio gimimas“ ir „Kalėdų misterija“. Užsiėmimuose dalyvavo Telšių rajono Eigirdžių, Kaunatavo pagrindinių, Žarėnų „Minijos“, Varnių M. Valančiaus vidurinių mokyklų, taip pat Rietavo „Aušros“ katalikiškos, Klaipėdos r. Agluonėnų pagrindinės mokyklų moksleiviai ir šių miestelių bendruomenių atstovai. Muziejuje jie pynė Advento vainikus, diskutavo apie Advento, Kūčių ir Kalėdų prasmes, darė žaisliukus ir jais papuošė eglutę, stebėjo, kaip kepamas, ir patys kepė pagrindinį Kūčių stalo simbolį – kalėdaitį.


Aidėjo sakralinės muzikos chorų balsai

Festivalio iniciatorius Rolandas
Daugėla (dešinėje) sveikina
Kauno valstybinio choro meno
vadovą prof. Petrą Bingelį

Jau po sovietų valstybės griūties, griuvo ir daugelio Lietuvos gamyklų „ekonomika“, o prie tų gamyklų – ir meninių, saviveiklinių chorų veikla. Gelbėti chorinius kolektyvus, plėsti jų veiklą ėmėsi tik patys didžiausi chorinio dainavimo meno entuziastai, jaunieji dirigentai.

Vienas tokių chorinio meno skleidėjų, festivalio „Cantate Domino“ sumanytojų – Kauno Švč. M. Mergelės Ėmimo į dangų (Vytauto Didžiojo) bažnyčios kamerinis choras ir jo vadovas Rolandas Daugėla. Jam kilo idėja 2004 metais surengti chorų konkursą. Renginiui pasisekus, konkursą organizuoti rengėjai ryžosi kasmet.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija