Atnaujintas 2006 gruodžio 29 d.
Nr.97
(1497)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Telšių vyskupijoje

Tauragės dekanate

Bažnyčia minėjo 240-ąsias metines

Lomių Kristaus Atsimainymo
bažnyčioje minimos
jos 240-osios metinės

Lomiai. Negailestingai metus skaičiuoja nuputoję Šunijos upelio vandenys, o ir pati Šunija gerokai nuseko, vietomis visai susiaurėjo.

Senokai vėtros suniokojo didžiąją kaimo puošmeną – tuopą, buvusį Lomių simbolį. Dabar čia seniausia – parapijos bažnyčia, šviesi, jauki, tituluota Kristaus Atsimainymo vardu.


Palangos dekanate

Paminėjo sukaktį

KRETINGA. Gruodžio 8 dieną Švč. Mergelės Marijos Nepaliaujamos Pagalbos Šv. Pranciškaus seserų kongregacija iškilmingai paminėjo 70 metų įkūrimo sukaktį. Iškilmėse dalyvavo svečias, Kauno jėzuitų gimnazijos kapelionas kun. Artūras Sederevičius, buvęs Kretingos klebonas, visų parapijiečių mylimas kun. Linas Vodopjanovas, bažnyčios komitetas, atsinaujinimo maldos grupelė, kuri susibūrė prieš penkerius metus. 12.30 val. aukojant šv. Mišias prie Švč. M.Marijos altoriaus buvo padėtas Tėvo Augustino Dirvelės paveikslas. Bažnyčioje susirinko žmonių lyg per didžiausius atlaidus. Su tikinčiaisiais maloniai bendravo iš Pakutuvėnų atvykęs kun. Gediminas Numgaudis, OFM.


Telšių vyskupijoje

Šilalės dekanate

Sakralinių giesmių šventė

Apdovanojimus visiems sakralinių
giesmių kolektyvams įteikia
klebonas kun. Julius Meškauskas
ir Kvėdarnos Kazimiero Jauniaus
vidurinės mokyklos
direktorius Stasys Norbutas

Kvėdarna. Telšių vyskupijoje vis labiau populiarėja sakralinės giesmės. Tai rodo, jog grįžtama prie mūsų tautos dvasinės kultūros. Sakralinių giesmių giedotojai buriasi ne tik prie bažnyčių, bet ir prie mokyklų, kultūros namų. Šilalės kultūros centre veikia populiarus sakralinis ansamblis „Ex cordis“, kuriam vadovauja Šilalės meno mokyklos dėstytoja Nijolė Mačiukaitienė ir Šilalės kultūros centro direktorius Antanas Kazlauskas. „Ex cordis“ net vyksta koncertuoti ir į užsienį.


Vilkaviškio vyskupijoje

Marijampolės dekanate

Įspūdingai apšviesta bažnyčia

Taip dabar atrodo gotikinė
Sasnavos bažnyčia kiekvieną naktį

SASNAVA. Gruodžio 14-osios vakarą neįprastai sužibėjo miestelio centras – buvo įjungtas gotikinio stiliaus Švč. M.Marijos Vardo bažnyčios apšvietimas. Marijampolės savivaldybės meras Vidmantas Brazys paspaudė elektros mygtuką ir tamsoje pirmiausiai ėmė ryškėti bažnyčios bokšto viršuje esantis kryžius. Paskui halogeniniai šviestuvai nurausvino visą raudonų plytų pastatą, šviesa pasklido ir į ambulatoriją vedančią Žaliosios gatvę. Klebonas kun. Arvydas Liepa susirinkusiesiems sakė, kad apšvietimas įrengtas ne vien dėl grožio, o ir todėl, kad iš tolo labiau matoma bokšto šviesa trauktų žmones į bažnyčios vidų dvasiškai susitelkti ir atgimti. Puošniai apšviesta bažnyčia gerai matoma ne tik visoje Sasnavoje, bet ir ilgoje kelio „Via Baltica“ atkarpoje.


Lazdijų dekanate

Kas parodys mums kelią?

Lazdijai. Gruodžio 16 dieną po vakarinių šv. Mišių Lazdijų Šv. Onos bažnyčioje vyko adventinio susikaupimo vakaras ,,Kelias pas Kristų“. Į jį pakvietė Marijampolės kolegijos dėstytojos. Renginio vedėja Vida Mickuvienė savo aiškiu, jaudinamai skambiu balsu ragino lazdijiečius parengti kelią susitikimui su Dievu, kuris nuo amžių pradžios tiesia rankas į žmones. Tik jie ne visada išdrįsta įveikti kliūtis, dažnai pamiršta teisingą kryptį, savo gyvenimo kelionės prasmę. „Artėdami prie Dievo, šiandien mes pakvietėme jus, kad pavakaroję priartintume laukimą“, – kalbėjo V.Mickuvienė.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija