Atnaujintas 2006 gruodžio 29 d.
Nr.97
(1497)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Neišlaikytas demokratijos egzaminas...

Prieškario Lietuvos nepriklausoma valstybė gyvavo tik 22 metus, bet tas istorinis laikotarpis buvo ir labai audringas, ir nevienareikšmiai vertinamas. Nemaža dalimi dėl to kalti 1926 m. gruodžio–1927 m. balandžio mėnesių įvykiai, kai po aštuonerius metus trukusios gležnos demokratijos raidos valstybės valdymą karinės jėgos priemonėmis perėmė autokratinė valdžia.


Naujuosius pasitinkant

Visi mes keliaujame į didžią Viešpaties puotą – į amžinybę. Bet ar nepamirštame dažniau pasižiūrėti, kokie mūsų dvasiniai rūbai: ar nesupurvinti, nesuglamžyti, nesudriskę? Į žemiškas iškilmes (vestuves, jubiliejus…) stropiai rengiamės, puošiamės, kad tik prašmatniau atrodytume. O kaip vyksta mūsų ruošimasis į amžinybės iškilmes?..


Ištvirkavimo pradžiamoksliai

Jeigu Lietuvoje būtų organizuojamas konkursas išaiškinant, kokia žiniasklaidos priemonė labiausiai tvirkina vaikus, be abejo, pirmaujančias vietas užimtų komercinės televizijos. Pastaruoju metu tuo ypač pasižymi LNK televizija. Pavyzdžiui, jos rodomus filmus galima būtų apibūdinti trimis raidėmis „S“: smurtas, seksas, siaubas. Labai retai kada parodomas geras, mielas filmas visai šeimai ar nuotaikinga komedija. Eteris tiesiog kimšte užkimštas visokiausiu užsieniniu šlamštu, pavadintu „koviniais filmais“, „veiksmo filmais“, „melodramomis“, „kostiuminiais filmais“ ar pan.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija